mszp.hu | Belföld, Gazdaság, Külföld
2022. március 03. 14:39

Kovács Zoltán szerint alaptalan vád a kormány oroszbarátsága

Kovács Zoltán szerint alaptalan vád a kormány oroszbarátsága
Szijjártó visszaküldte már Moszkvába a „Barátságért” kitüntetését?

Kovács Zoltán a kormányinfón sérelmezte, hogy egyes újságírók megpróbálják oroszbarátsággal vádolni a Fideszt.

Ezt annak a kormánynak a tagjaként mondta, amelynek külügyminisztere nemrég kapott „Barátságért” kitüntetést az orosz kollégájától. Kovács államtitkár tévedésben van, ugyanis amikor egy újságíró, egy ellenzéki politikus vagy bárki más azt mondja, hogy Orbán Viktor és a Fidesz oroszbarát, az nem vád, hanem tény.

Az elmúlt 12 évben az orosz elnök úgy járt Magyarországra, mint egy tulajdonos, aki idejött ellenőrizni a befektetéseit, amikről be is számoltatta a magyar kormányt. Ezzel az alárendelt viszonnyal a Fidesz pedig kiszolgáltatta hazánkat Putyinnak és eltávolította Magyarországot nyugati szövetségeseitől.

A metrókocsik orosz felújítása, Paks 2 építése, az orosz kémbank Budapestre költöztetése, orosz fegyverkereskedők szabálytalan kiadatása, mind olyan ügyek, amelyek anyagilag és erkölcsileg is ártottak hazánknak. Azonban nemcsak itthon, hanem nemzetközi szinten is kiszolgálta Orbán Viktor Putyint, hiszen az orosz propaganda uniós szócsöve lett, és a megbonthatatlan barátságuk jegyében pedig ahol csak teheti, bomlasztja az Európai Uniót.

Ha Kovács Zoltán szerint a kormány oroszbarátsága csak egy alaptalan vád, akkor bizonyítson! Kezdje azzal, hogy bejelenti, hogy Szijjártó Péter visszaküldi Moszkvába a kitüntetését és Magyarország kivonul az orosz kémbankból, amelynek vissza is vonja a magyarországi engedélyeit!

MSZP