mszp.hu | Belföld | közlemény Rogán Antal
2016. május 04. 10:39

Kovács Zoltán után Rogán Antal is elszólta magát

Kovács Zoltán után Rogán Antal is elszólta magát
Rogán Antal szerint Matolcsy György mindent jól csinált, hiszen nyereségessé tette az MNB-t. Kérdés, hogy kikre gondolt Orbán Viktor propagandaminisztere, mert úgy látszik, hogy csak a fideszes rokoni-haveri kör nyert Matolcsy eddigi jegybankelnöki működésén.
Matolcsy a forint folyamatos gyengítésével a devizahiteleseken nyerészkedett, a brókerkárosultak elsősorban neki köszönhetik, hogy Tarsoly Csaba és tettestársai eltüntethették 32 ezer kisbefektető 210 milliárd forint megtakarítását, a forintgyengítésen nyert több mint 260 milliárd forint elképesztő lenyúlásával pedig minden magyar állampolgár zsebéből több mint 26 ezer forintot vett ki, miközben a saját fizetése a két és félszeresére emelkedett.
 
Jellemző, hogy Rogán Antal szerint az elképesztő lopássorozat kiderülése miatt a tönk szélére jutott vs.hu hírportál helyzetéért is az MNB példátlan pénzszórását feltáró MSZP a hibás. Rogán Antal ezzel ugyanúgy elszólta magát, mint Kovács Zoltán kormányszóvivő: szerintük nem azzal van a baj, hogy loptak, hanem azzal, hogy ez kiderült.
 
MSZP