mszp.hu | Belföld
2019. október 24. 13:09

Kövér bevallotta, hogy amíg ők lesznek hatalmon, addig nem lesz jogállam Magyarország

Kövér bevallotta, hogy amíg ők lesznek hatalmon, addig nem lesz jogállam Magyarország
Kövér László vette a bátorságot ahhoz, hogy október 22-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről üzenje meg a forradalom kitörésének évfordulóját ünneplő országnak, hogy ameddig ők lesznek hatalmon, addig Magyarországon nem lesz jogállam. A házelnök ezzel teljessé tette Orbán Viktor tusványosi beszédét, most már mindenki számára világos lehet, hogy milyen illiberális államot akar a Fidesz.
A Magyar Országgyűlés Elnöke, Kövér László nem pályakezdő kisiparos a politika világában, pontosan tudja és érti, hogy mit mondott azon az egyetemen, ahol a jövő rendőr- és katonatisztjeit, főhivatalnokait képzik.
 
Amelyik demokráciában nem működik a hatalmi ágak szétválasztása, felszámolják a fékek és ellensúlyok rendszerét, ott egyeduralom, önkényuralom jön létre, azaz megszűnik a demokrácia. Ugyanis ez biztosítja, hogy egy demokratikusan megválasztott személy, párt, szervezet ne törjön egyeduralomra, ne számolja fel a demokráciát, ahogy történt ez a weimari Németországban.
 
A fékek és ellensúlyok rendszere a demokráciának olyan, mint az embernek a levegő. Ha nincs, ha elfogy, akkor megszűnik létezni, meghal.
 
Kövér kedden nem tett egyebet, mint hogy elárulta az 1956-os hősök, mártírok álmát.
 
Az MSZP kiáll a hatalmi ágak szétválasztása, a fékek és ellensúlyok rendszere mellett, az ’56-osok törekvése, a demokratikus, független, szolidáris magyar demokrácia mellett.
 
Az MSZP az uniós partnereihez fordul, és megküldi az Európai Néppártnak Kövér Lászlónak a Fidesz Választmányi Elnökének, a Magyar Országgyűlés Elnökének beszédét, amelyben beismeri, hogy semmire sem tartja a jogállamiságot.
 
Tóth Bertalan
az MSZP elnök-frakcióvezetője

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok