2012. június 22. 14:12

Kövér László gerincessége

Kövér László nem tartotta be a szavát. Kövér László azt ígérte, hogy az Elie Wieselnek írt válaszlevelet még aznap nyilvánosságra hozzák. Ehhez képest kifogásokat tálalt a nemzet elé a levél tartalma helyett. Gerinc Fidesz-módra.

Már az is sokat elmond a Fidesz választmányi elnökének egyenességéről, hogy milyen szánalmas mellébeszélésekkel igyekezett tompítani a nyilvánvaló nyilas érzelmeit felvállaló Nyirőhöz fűződő viszonyát. Először relativizálni akarta Nyirő politikai szerepét, majd irodalmi szerepét akarta különválasztani politikai szerepvállalásától, végül példaként állította a nyilas politikust a haza számára, mondván győzelemre ítélt az a nemzet, amelynek olyan fiai vannak, akiktől még haló poraikban is félnek.

Az MSZP megerősíti, hogy ilyen embert nem tekint példaértékűnek, legfeljebb elrettentő példának.

Kövér Lászlótól pedig elvárjuk, hogy vállalja fel bátran kijelentéseit, és tegye nyilvánossá Elie Wieselnek szánt mondatait. Kövér László ugyanis nem magánemberként írt levelet Elie Wieselnek, hanem a Magyar Országgyűlés elnökeként. Márpedig ilyen minőségében a nemzetet képviseli szavaival és a nemzetnek joga tudni, mit válaszolt a nevében a Parlament elnöke.

Simon Gábor,
az MSZP elnökhelyettese