Kövér László is felelős Mészáros Lőrinc gazdagodásáért

A Magyar Szocialista Párt Kövér László házelnököt is felelőssé tette Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vagyongyarapodásáért.
Az MSZP elnökségi tagja csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arra utalt, hogy a 444.hu beszámolt egy szerdai, fővárosi lakossági fórumról, amelyen a portál szerint a házelnököt arról is kérdezték, hogy nem túlzás-e Mészáros Lőrinc gazdagodása. A cikk idézi az Országgyűlés elnökét, aki azt felelte, megérti, hogy sokakat idegesítenek a rendszerváltás óta történt villámgyors vagyongyarapodások, és ő ezekkel az érzésekkel nem tud mit kezdeni. "Nem az én felelősségem" - fogalmazott Kövér László az írás szerint.
    
A szocialista Bárány Balázs viszont azt mondta, hogy Kövér László házelnökként és a Fidesz egyik vezető politikusaként mindazért felelős, ami az utóbbi hét évben az országgal történt. Nem jelenthető ki, hogy ne lenne felelős például azért a "lopás alapú kormányzásért", amelynek köszönhetően Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester meg tudta vásárolni a "fél Balatont", Tatabánya főterének egy jelentős részét, 192 médiumot és egy év alatt százmilliárd forinttal növelte magánvagyonát - fogalmazott a politikus.
    
Bárány Balázs azt mondta, az MSZP azt sem fogja elnézni a házelnöknek, hogy pártja Magyarországot gyakorlatilag "egy hűbérbirtokká silányította". Emellett Kövér Lászlót azért is felelős, hogy - a Magyar Narancs csütörtöki cikke szerint - Orbán Viktor miniszterelnök közvetlen családtagjai már nem csak megrendelőként vannak jelen az állami projektekben és közbeszerzésekben, de beszállítóként is részt vesznek azokban - közölte.

Csuk Ferenc emlékére

2022-08-09 12:09

Kapcsolódó párttagok