mszp.hu | Belföld
2017. április 25. 18:09

Kövér nem engedi, hogy a Parlament a Lex CEU eltörléséről tárgyaljon

Kövér nem engedi, hogy a Parlament a Lex CEU eltörléséről tárgyaljon
Itt az újabb felségsértési ügy: mondvacsinált kifogással akarja ellehetetleníteni Kövér László házelnök, hogy a Lex CEU visszavonásáról szóló szocialista indítványt tárgyalja az országgyűlés.

A javaslat indokolásában többek között azt írtuk: „Az MSZP Képviselőcsoport vezetője még aznap, 2017. április 4-én fordult az államfőhöz, és kérte az oktatás történetében soha nem látott mértékű hazai és nemzetközi felháborodást kiváltó, a felsőoktatási autonómián és a tanszabadságon rést ütő szabályozás vétóját. Kifejezetten kértük az államfőt, hogy emelje fel a szavát a nyilvánvalóan politikai szempontú felelőtlen törvényalkotás ellen. Áder János elvesztette az elnök jellegét, ezért paprikajancsiként válik szégyenfolttá. Másként nem tudjuk a nemzet egységét ért gyalázatot lemosni, mint a Lex CEU-ként elhíresült törvény hatályon kívül helyezésével.”

Kövér László szerint ez az indokolás az „Országgyűlés tekintélyét sérti”, és erre hivatkozva nem engedi, hogy a Lex CEU eltörléséről tárgyaljon a Parlament. 

A törvényjavaslat és Kövér László visszautasító döntése itt letölthető: