Belföld
2012. december 14. 09:22

Követeljük a bizottság összehívását!

Tisztelt Dr. Cser-Palkovics András Elnök úr! A magyar közmédia, elsősorban az MTVA működése körül tartósan kialakult, és az elmúlt hetekben egyre aggasztóbbá váló állapotok miatt ismételten kezdeményezem a Kulturális és Sajtóbizottság sürgős összehívását.

Felelős politikusként kötelességünk mindent megtennünk, hogy közvetlen és hiteles tájékoztatást kérjünk, és kapjunk a felelős vezetőktől. Ahogy ez meg is történt a Bizottság 2011. június 15-i MTV Zrt. székházában tartott kihelyezett ülésén, amin közös elhatározás is született, hogy később bizottsági ülés keretében visszatérünk a közmédiarendszer átalakulásának folyamatára.

Az elmúlt másfél év szervezeti és működési történései önmagukban is indokolttá teszik a téma ismételt napirendre tűzését. Az újbóli tömeges létszámleépítésben követett eljárások, az MTVA kulturális főszerkesztőség vezetője Rockenbauer Zoltán, és helyettese azonnali lemondása, illetve távozása rávilágított arra, hogy hatalom közeli erők belső harca folyik a magyar közmédia rendszer teljes uralmáért, ami még a hatályos médiaszabályzás betűjével és szellemével is ellentétes. Mindezek figyelembevételével, indokolt a Bizottság sürgős összehívása valamennyi szakterület vezetőinek meghívásával.

Az ülés összehívását ez év december 17-22-i hetének bármelyik, Ön által megfelelőnek ítélt napjára indítványozom.

Mandur László,
a Kulturális és Sajtóbizottság tagja