mszp.hu | Belföld
2020. június 16. 14:36

Követeljük az 500 ezer forintos egyszeri juttatást a szociális ágazatban dolgozók részére is!

Követeljük az 500 ezer forintos egyszeri juttatást a szociális ágazatban dolgozók részére is!
A szociális ágazatban dolgozók egyszeri 500 ezer forintos pluszjuttatásának a kifizetését azzal tagadja meg a kormányzat, hogy ők önkormányzati, egyházi vagy céges fenntartású intézményekben dolgoznak, így nem jogosultak állami „jutalomra”.

Érdekes, hogy ez a szempont nem merült fel akkor, amikor gondolkodás nélkül jutalmaztak meg az önkormányzati vagy magánkézben lévő csapatokat a közpénz milliárdokba kerülő focistadionokkal és egyéb bújtatott állami támogatásokkal.
 
Képmutató a kormány magyarázkodása és nem tisztességes a részéről, hogy spórolni akar az egyszeri juttatás kifizetésén.
 
A Fidesz nem válogathatja ki önkényesen, hogy ki kaphat pluszjuttatást és ki nem, hiszen a veszélyhelyzetben a frontban dolgozók mindannyian, mindent beleadva végezték munkájukat az emberek védelmében.
 
Az MSZP ezért követeli hónapok óta, hogy a szociális ágazat dolgozói részesüljenek egyszeri 500 ezer forintos juttatásban. Ebben a szférában 90%-ban nők dolgoznak hősies helytállással a bentlakásos idősotthonokban, gyermekvédelmi szakellátásban, család és gyermekjóléti szolgálatokban és központokban, ők a fogyatékkal élőkkel foglalkozók, az idősek nappali ellátásában dolgozók, a hajléktalan ellátásban és még sok más fontos területen szolgálatot teljesítők.
 
Részükre követeljük az 500 ezer forint kifizetését! Az elmúlt időszakban végzett szolgálatuk után ugyanis ezek az emberek a tapsnál, a vadhúsnál és az almánál többet érdemelnek a kormánytól!
 
MSZP
 
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő