Belföld | közbiztonság
2013. december 13. 12:46

Közbiztonság Fidesz-módra

Veres János megyei elnök szembesítette a Fidesz-kormányt a közbiztonsági ígéreteivel - hogy két hét alatt rendet fognak teremteni - és megjegyezte, ennél nagyobbat talán semmiben sem hazudott a kormányra kerülését követően a jelenlegi kormánypárt.

Nincs ma Magyarországon jó közbiztonság, több mint 10 milliárdos költségvetéssel létrehozták a TEK-et és az Országgyűlési Őrséget is, hogy Kövér Lászlónak is legyen saját őrsége. Eközben a magyar rendőrség egyre szegényebb, nyugdíjból rángatják vissza megalázó feladatokra a volt rendőrök egy részét.
 
Nincs szükség luxus- és magánalakulatokra - mondta a képviselő -, de annál nagyobb szükség lenne a hétköznapi rendőri munkát végzők megbecsülésére, és megjegyezte, ebben a kérdéskörben a Fidesz-kormány az elmúlt három évben semmit nem tett.

Befagyasztották a rendőrök illetményalapját, megnyirbálták a cafeteria juttatásaikat, korlátozták a ruhapénz felhasználását, megszüntették a nyugállományú szolgálati nyugdíjrendszert és a nyugállományú rendőrökkel szemben szégyenletes hadjáratot indítottak. Eközben minden ötödik magyar úgy érzi, még közvetlen környezetében sem él biztonságban. Az európai átlag ezzel szemben mindössze 9 százalék.

Közbiztonság keretében a Fidesz-kormány a rohamosan gazdagozó fideszes politikai elit védelmét biztosítja, és közben a rendőrségre hárítja a tömeges elszegényedésből adódó összes társadalmi probléma kezelését.

Az MSZP azt ígéri a választópolgároknak, hogy a kormányváltással megteremthető az emberekért és biztonságukét dolgozó rendőrség Magyarországon.