MTI/mszp.hu | Belföld | földmutyi trafikmutyi
2013. május 08. 14:09

Közérdekű bejelentés trafikügyben, feljelentés földbérletügyben

Az MSZP trafikügyben közérdekű bejelentést tesz a megyei főügyészségeken, míg a földhaszonbérletek ügyében hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tett - jelentette be Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján, Veszprémben.

Az MSZP megyei elnöke elmondta: azért kérik a trafikpályázatok vizsgálatát, mert korábban Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő egy lapinterjúban arról beszélt, hogy a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat.
    
Hozzátette: mivel ez valószínűleg másutt is előfordult az országban, az MSZP közérdekű bejelentést tesz a megyei főügyészeknél, és kéri a trafikpályázatok vizsgálatát.
    
Gőgös Zoltán szólt arról is, hogy miután hiába kérte az illetékes minisztériumtól a szükséges lépések megtételét a földhaszonbérletek ügyében, Harangozó Gábor képviselőtársával feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen hivatali visszaélés miatt.
    
Kifejtette: ennek alapja a Nemzeti Földalap (NFA) által végzett ellenőrzés, amelyből az MSZP-s képviselők szerint kiderül, hogy a földbérleteket nem azokkal kötötték, akik arra alkalmasak voltak.
    
Zircen például földhöz jutott egy betéti társaság és magánszemélyként annak tagjai is. Ezeknek a magánszemélyeknek korábbi cégei a bérleti pályázat elbírálása előtt adótartozást halmoztak fel, márpedig ez kizáró ok a pályázaton való indulásnál - ismertette Gőgös Zoltán.
    
Hozzátette: 300 hektár feletti területekről van szó, amelyeknek bérletére nem lett volna szabad szerződést kötni.

Az MSZP az összes megyében közérdekű bejelentést tesz trafikügyben a megyei főügyészségeken.