mszp.hu | Belföld
2023. szeptember 10. 11:34

Közlekedésbiztonsági kampányt indít az MSZP fiataloknak

Közlekedésbiztonsági kampányt indít az MSZP fiataloknak
Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója Pusztai Partikkal, az MSZP Ifjúsági Tagozatának elnökével közösen egy olyan tájékoztató kampányt jelentett be vasárnap, mely a fiatalokat ismertetné meg a biztonságos közlekedéssel.

Molnár Zsolt számos javaslatot benyújtott már, melyek a közlekedésbiztonságot erősítik. Ilyen volt a kerékbilincsek eltörlése, a Btk szigorítása az ámokfutókkal, ittas vagy bódult állapotban vezetőkkel szemben, valamint az extrém teljesítményű autók korlátozására vonatkozó törvényjavaslat is, vagy az, hogy a végzős középiskolások legalább fél évig kötelező KRESZ-oktatásban vegyenek részt. Molnár Zsolt szerint a fiatalok számára felelősséget kell mutatni, és tanítani, hogy ők is biztonságosan tudjanak közlekedni.

„Fontosnak tartjuk, hogy már a középiskolában elinduljon a KRESZ-oktatás és a közlekedési kultúra oktatása. A városokban és a falvakban is egyre több a jármű, sokan közlekednek rollerekkel, egyre több a kerékpáros, és ezekre figyelnünk kell” – hangsúlyozta Pusztai Patrik, aki szerint akár gyalogos közlekedés során is vannak dolgok, amikre figyelni kell, ilyen például a zenehallgatás séta közben.

Számos baleset elkerülhető lenne, ha egy kicsit jobban odafigyelünk és betartjuk a sebességkorlátozásokat. Nem kockáztatható mások vagy a saját életünk azzal, hogy „vagánykodunk”, vagy „menőzünk”, esetleg gyorsulási versenyekbe megyünk bele. „Válaszd az életet! Válaszd azt, hogy vigyázol a társadra!”

Az MSZP idén ősszel elindít egy tájékoztató kampányt. Fel fogjuk keresni az ifjúsági szervezeteket, oktatási intézményeket, mert fontosnak tartjuk, hogy a fiatalokat edukáljuk, hogyan vegyenek részt biztonsággal a közlekedésben – mondta Pusztai Patrik.