mszp.hu | Belföld | Fidesz Jobbik OVB plakátbotrány
2017. augusztus 17. 13:45

Közlemény az MSZP OVB-üléséről

Az MSZP Országos Választási Bizottsága mai ülésén a következő döntéseket hozta:

1. Felkéri Tóth József XIII. kerületi polgármestert, a budapesti jelöltállítás koordinátorát, hogy az MSZP budapesti elnökével, Kunhalmi Ágnessel együttműködve, terjessze az OVB elé javaslatát a 18 budapesti egyéni választási körzet legesélyesebb, a demokratikus oldal szavazatmaximálására képes országgyűlési képviselő-jelöltjének személyéről, valamint kezdjék el a választási Budapest-program kidolgozását.

2. Az OVB megtárgyalta a Jobbik által támogatásra kért, „A Fidesz 2010-es kampánykiadásait feltáró országgyűlési vizsgálóbizottság felállításáról” című parlamenti vizsgálóbizottság felállítására vonatkozó kezdeményezést.

Az MSZP elkötelezett valamennyi párt kampányköltéseinek átláthatóvá tétele mellett, ezért a Jobbik kezdeményezését támogatja, de csak az alábbi módosításokkal:

  1. a vizsgált időszak terjedjen ki a Fidesz által a 2010 és 2017 között folytatott kampánytevékenységeinek vizsgálatára,
  2. a MAHIR Cityposter és a 2010. és a 2014. évi országgyűlési választásokon jelöltet állító pártok között a 2010 és 2017 közötti időszakban létrejött szerződések tartalmának és végrehajtásának vizsgálatára,
  3. a vizsgálóbizottság elnökét a legnagyobb parlamenti képviselőcsoporttal rendelkező ellenzéki párt, az MSZP adja.