mszp.hu | Belföld, Gazdaság, Külföld | Európa-párti erők
2018. november 30. 15:23

Közös deklarációban mentek neki a korrupciónak, és az EU-s forrásokkal kapcsolatos gyanús ügyeknek a régió baloldali pártvezetői

Tóth Bertalannak az MSZP elnökének kezdeményezésére került sor csütörtökön, Visegrádon a közép-európai szociáldemokrata pártok vezetőinek találkozójára. A tanácskozás célja az volt, hogy megtárgyalják, hogyan tudnak együttműködni és hogyan tudják összehangolni a kampányukat az európai parlamenti választásokra a baloldali pártok.
Az Európa-pártiak összefogása fontosabb, mint valaha, mert olyan sötét erők szövetkeznek szerte Európában, amelyek szélsőséges, populista eszméket vallva, a saját, hazai hatalmukat építve fordulnak az európai integrációval szembe. Ezért a cseh, a lengyel, a horvát és a bolgár szociáldemokrata pártok vezetői megállapodtak arról, hogy együtt fognak küzdeni egy szabad, békés, igazságos Európáért.
 
A baloldali pártok vezetői tárgyaltak a 2020 utáni EU-költségvetéssel kapcsolatos közös álláspontról, továbbá egyeztettek az Európai Ügyészséghez való csatlakozás fontosságáról, a Frontex megerősítéséről és a munkaerő-elvándorlás miatti krízisről.
 
Az MSZP Magyarországon már létrehozta az Európa-párti erők szövetségét, a visegrádi találkozó célja pedig az volt, hogy ez a szövetség kiterjedjen az egész régióra, mert jövő májusban kontinensünk jövője a tét.
 
A találkozó végén a pártok vezetői közös deklarációt fogadtak el, amelyben többek között kiállnak a szociális Európa terve mellett, valamint támogatják a korrupció elleni harcot és arra biztatnak minden tagállamot, hogy csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.
 
A deklaráció teljes szövege alábbi linkre kattintva olvasható: https://mszp.hu/hir/deklaracio
 
MSZP

Kapcsolódó párttagok