választás 2014
2013. október 17. 11:57

Közös jelöltállítás megyénk választókerületeiben

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szerdán bemutatták az MSZP és az Együtt-PM Szövetség közös képviselőjelöltjei. Dr. Helmeczy László, a nyírbátori 6 sz. választókerületben, míg dr. Sértő Radics István a vásárosnaményi 4 sz. választókerületben indul az Együtt-PM Szövetség egyéni jelöltjeként.


Dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke a jelöltbemutatáson elmondta, fontosnak tartja, hogy jelen esetben politikailag közös jelöltállításokról van szó, tehát ugyanolyan jelölteknek tekinti az MSZP politikailag az Együtt-PM Szövetség jelöltjeit, mint az MSZP által javasolt jelölteket. A megyében a szocialista párt négy egyéni választókerületben állít jelöltet a következő évi országgyűlési választásokon, akiknek bemutatására is hamarosan sor kerül. A képviselő hangsúlyozta, közös választási feladatra készülnek, közösen kívánják a következő év tavaszán a megyei választókerületekben a többséget megszerezni, annak érdekében, hogy az országban is megszerezze a többséget a kormányváltók szövetsége.

Bajnai Gordon is megerősítette, hogy augusztus végén egy erős kormányváltó szövetség jött létre, a két politikai szervezet között, amely lehetővé teszi, hogy leváltsák Orbán Viktort és rendszerét. Beszédében kiemelte, hogy minden egyes változást akaró, kormányváltást szorgalmazó választó pontosan tudja, hogy melyik az a jelölt az országban, helyben, aki a változás esélyét hozza. Ez nem más, mint az erős politikai szövetség jelöltje. A jelöltek bemutatása során ismertette, hogy szándékuk volt, olyan jelölteket állítani, akiknek erős helyi beállítottsága és kisugárzása van, nagy tapasztalata, és a helyiek támogatását élvezik. Így került sor a két megyénkben ismert személy jelölésére.

Mindketten a polgári, szabad, demokratikus Magyarországért szeretnének tenni. Dr. Sértő Radics István életútja jó példája annak, hogy ha valaki tenni akar a közösségért helyben, országosan és Európában, akkor azt orvosi szakmája mellett is el tudja látni. A vásárosnaményi választókerület képviselőjelöltje bemutatása során elmondta, hogy már az eddigi kampánymunka során is nagyon jó együttműködést tapasztalt a gyakorlatban a szocialista párt aktivistáival, szimpatizánsaival, párttagokkal, amit reményei szerint, a kampányban még szorosabbá tehetnek.

Dr. Helmeczy László, jelöltbemutatása során elhangzott, az Együtt-PM Szövetség arra törekszik országszerte, hogy olyan jelölteket állítson, akiknek erős helyi bázisa van, helyben elismertek, tisztelik és elfogadják személyüket az eddigi életútjuk és munkájuk alapján. Stratégiai szövetséget írtak alá tegnap a képviselőjelölttel, aki az Összefogás Szabolcs – Szatmár – Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség elnöke, mely szövetségnek része az is, hogy a nyírbátori körzetben dr. Helmeczy László képviselőjelöltet indítják az Együtt-PM Szövetség jelölésével a kormányváltó koalíció közös jelöltjeként.