kitelepülés
2013. november 28. 09:19

Közös kitelepülés

Közös kitelepülést szervezett az Együtt – a Korszakváltók Pártja és a Magyar Szocialista Párt Hajdú–Bihar megye 6. sz. választókerületében, Hajdúböszörményben.

A hűvös idő ellenére is gyűltek az aláírások az íveken, melyek a KEVESEBB ADÓ és a TÖBB MUNKAHELY ÉRDEKÉBEN várta a megszólítottaktól is arra a kérdésre a választ, miszerint:

„Egyetért-e azzal, hogy eltöröljék az átlagos vagy annál alacsonyabb jövedelműeket sújtó egykulcsos adót, helyette pedig igazságos és munkahelyteremtő többkulcsos adórendszert vezessenek be?”


A lakosok, a választópolgárok magas százalékban igen választ adtak, felemlegetve az ígért munkahelyek hiányát, a növekvő élelmiszerárakat, az egyre nyilvánvalóbb elszegényedést.

Az emberek rossz érzéseit a megye elkeserítő statisztikai adatai is alátámasztják. Ezek szerint a közmunkák egyre kiterjedtebb alkalmazása ellenére Hajdú-Bihar megyében a regisztrált munkanélküliek aránya elérte a gazdaságilag aktív népesség 17,2 %-át, ami az országban a harmadik legrosszabb mutató.

 Az itt élőknek van mit számon kérni az Orbán-kormányon és nyomós okuk van arra, hogy a KORMÁNYVÁLTÁS mellett döntsenek.