mszp.hu | Belföld
2020. június 15. 15:14

Közös módosító indítványokkal támadják az ellenzéki pártok a jövő évi költségvetést

Közös módosító indítványokkal támadják az ellenzéki pártok a jövő évi költségvetést
Dr. Tóth Bertalan: Az MSZP is kezdeményezője és támogatója azoknak a közös ellenzéki módosító javaslatoknak, amelyeket a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslathoz nyújtottunk be.

A közös módosító javaslatok tartalmazzák:

 • az egészségügyi dolgozók részére biztosítandó 50%-os béremelést,
   
 • az önkormányzatok által fizetett szolidaritási hozzájárulás teljes eltörlését,
   
 • a nyugdíjminimum megemelését 80 ezer forintra,
   
 • az önkormányzatoktól elvont gépjárműadó teljes összegének megtartását, valamint
   
 • az álláskeresési járadék folyósításának növelését 3 hónapról 9 hónapra, a kieső jövedelmek 85%-ának pótlását (maximum a minimálbér kétszereséig).


Mert összefogásra és közös cselekvésre van szükség!

Mesterházy Attila, az MSZP képviselője szerint a költségvetés mindig értékválasztást is jelent, a módosító javaslatokból pedig látható, hogy az ellenzék értékei teljesen mások, mint a kormányé.

Az MSZP szerint tarthatatlan az a helyzet, hogy Magyarországon kialakultak milliós nyugdíjak, miközben a nyugdíjminimum 28 500 forint 12 éve. Ezért azt javasolják, hogy emelkedjen 80 ezer forintra a nyugdíjminimum, ebből az összegből ugyanis szerintük már minimális megélhetést lehetne biztosítani a nyugdíjasok számára.

„Nagyon remélem, hogy ez a kezdet, és a jövő évben egy közös költségvetéssel fog előállni az ellenzék, hiszen közös koalíciós kormányzásra készülünk” – mondta a képviselő.

Kapcsolódó párttagok