mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 12. 14:07

Közös sikerünk, ha együtt tudjuk megőrizni a szabadság lángját!

Közös sikerünk, ha együtt tudjuk megőrizni a szabadság lángját!
Elindult Magyarországon a polgári ellenállás, ezt most végig kell vinni, mondta online sajtótájékoztatóján Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke péntek délután a Szabadság-szobornál.

A piros-fehér szalag a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatók általi elfoglalása óta a magyarok szabadságszimbólumává vált. Meg kell megvédeni, és akkor egy kormányváltással végre ismét szabadabbá válik az emberek élete, magyarázta Kunhalmi Ágnes.

„Az ellenállás szalagját kötöztük a Szabadság-szoborra azért, hogy szolidaritást vállaljunk mindazokért, akik ma őrzik a lángot és kifejezik azt, hogy a szabad gondolatainkért mindent meg kell tenni, hogy megmaradjanak Magyarországon. A Fidesz célja, hogy mindenkit a saját ideológiájára kényszerítsen, erről szól az SZFE elfoglalása” – emlékeztetett.

Az MSZP női társelnöki székének várományosa kifejtette, a korábbiakhoz képest új helyzet az – akár az Index, akár az SZFE esetében –, hogy elindult egyfajta ellenállás, polgári engedetlenség. Elmondta, szerinte értelmetlen tagadnia a kormánynak, hogy ők állnak az ellenzéki hangok elhallgattatásának gombamód szaporodó kísérletei mögött, hiszen mindenki látja. „Ki volt, aki erőszakkal átalakította a struktúrát? Ki hozta létre azt a kuratóriumot, ami politikailag bevállalja az SZFE bekebelezését? A kormány! Tehát nem hülyének kéne nézni az embereket, hanem meghallgatni” – mondta Kunhalmi.

A Szabadság-szobor előtt állva a szocialista politikus idézte annak feliratát: „Mindazok emlékére, akik életüket áldozták Magyarország függetlenségéért, szabadságáért és boldogulásáért”! Elmondta, szerinte az emberek és a mostani ellenállók ma is csak szabadon akarnak boldogulni. „Nem akarnak mást a színművészetis hallgatók sem, csak, hogy szabadon alkothassanak, hogy ne a pártpolitika szóljon abba bele, hogy milyen filmet vagy színdarabot készítenek. Nem akartak mást az Index munkatársai sem, csak azt, hogy ellenállhassanak függetlenül attól, hogy ki van kormányon. És a Klubrádió sem szeretne mást” – hangsúlyozta.

Az MSZP országgyűlési képviselője kifejtette, „Ma mindannyiunknak, legyünk akár jobb- akár baloldali demokraták, liberálisok vagy zöldek a Fidesz az ellenfelünk. Akkor tudunk megszabadulni végérvényesen ettől a NER-rendszertől, amelynek a legfőbb eszméje az, hogy „ha nem vagy velünk, akkor nem vagy”, akkor fogunk túllépni a 2010 utáni erőszakos politikai világon, hogyha összefogunk. 1 jelölt és 1 lista van ezzel szemben, és igen: az előválasztás lehetőségével engedjük hogy az emberek döntsék el, kit indítanak az adott körzetben”.

„Álljunk ellen! Együtt sikerülni fog! 2022-ben lesz kormányváltás!” – szólított fel végezetül i Kunhalmi Ágnes.

Kapcsolódó párttagok