MTI/mszp.hu | Belföld | önkormányzat 2014 Szeged
2014. október 08. 19:16

Közösségi kertet avattak Szegeden

Szegeden a panelépületek több mint 75 százalékát felújították és ezzel párhuzamosan nagyon fontos, hogy a játszóterek, közösségi terek is megújuljanak - mondta a város polgármestere a Makkosházi Közösség Kert és Szabadidő Központ átadásakor szerdán, a dél-alföldi városban.

Botka László hangsúlyozta: az ilyen közösségi kertek "kis mértékben szólnak a kertészkedésről, nagyobb mértékben a közösség építésről". Európa nagyvárosaiban évek óta működnek hasonló kertek és ezek sikerein felbuzdulva kereste meg a civil kezdeményezés a várost, melyet támogattak - tette hozzá.

Az egyedülálló lakossági kezdeményezésre végül elkészült az új közösségi tér, melyet szerdától birtokba vehettek az érintettek. A kertbe nemcsak kertészkedni lehet, hiszen szabadtéri játékokat is kihelyeztek és a tervek szerint családi rendezvények megtartására alkalmas helyeket is kialakítanak majd. 

Az egykori vízügyes telepet az önkormányzat hozatta rendbe és adta át a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kezelésébe. Jelenleg 18 kis parcellát osztottak ki az érdeklődők közt, de még további csaknem tíz hely várja a kertészkedni vágyókat.