mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 24. 09:43

Közpénzből gyarapodik az Orbán-család miközben a magyar családokat a megélhetési válság sújtja

Közpénzből gyarapodik az Orbán-család miközben a magyar családokat a megélhetési válság sújtja
Orbán Viktor szereti hangsúlyozni, hogy ő maga nem foglalkozik üzleti ügyekkel, ugyanakkor a Direkt36 oknyomozó portál információi inkább azt erősítik meg, hogy a miniszterelnök nemcsak az oligarcháira gondol, ha közpénzekről van szó, hanem a családjára is.

Egyre tisztábban látszik, hogy az Orbán-család cégei hogyan tesznek szert többmilliárdos haszonra a túlárazott állami pályázatokon keresztül. Az ilyen családi üzleti ügyek pedig csak azt bizonyítják be újra és újra, hogy a nemzeti együttműködés rendszere csak egy szűk elit kiszolgálásával van elfoglalva.

A Fidesz nagy ívben tesz az emberek megélhetési gondjaira miközben a magyarok egyre jobban félnek a munkanélküliségtől és millióknak romlik az élethelyzete. Az Orbán-kormány elkésett és szűkmarkú intézkedései miatt ugyanis csúcsot döntött a magyar gazdaság visszaesése, elszabadult az infláció, 400 ezren vannak munka nélkül, 200 ezer család pedig semmilyen ellátást nem kap.  

Mindez az egyenes következménye annak, hogy a Fidesz válságkezelés címén csak az oligarcháinak és fideszes családtagoknak a zsebét tömi, miközben a nehéz helyzetbe került munkavállalókat cserben hagyja.

Meg kell akadályozni a megélhetési válság elmélyülését, ezért az MSZP azt javasolja, hogy a kormányzat 80%-ban vállalja át a munkavállalók bérét! Növeljék meg a munkanélküli ellátás összegét minimum nettó havi 100 ezer forintra és hosszabbítsák meg az idejét 3-ról 9 hónapra!

Meg kell emelni a nyugdíjakat 6,5%-kal a svájci indexálás szerint, fel kell zárkóztatni az alacsony nyugdíjakat, és nyugdíjkiegészítést kell adni a nyugdíjasoknak most!

A kormány duplázza meg a családi pótlékot, továbbá csökkentse a gáz, a távfűtés és a villamos energia árát úgy, hogy a kisfogyasztóknál nagyobb kedvezmény maradjon!

Itt az ideje, hogy a kormány végre a magyar családok megmentésével és a magyar munkavállalók helyzetének javításával foglalkozzon!  

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese 

Kapcsolódó párttagok