Közpénzen, közmunkán, munkaidőben gyűlnek a Fidesz aláírásai Gyöngyösön

Közpénzen, közmunkán, munkaidőben gyűlnek a Fidesz aláírásai Gyöngyösön
Szén Gabriella – az MSZP-DK-Együtt frakció önkormányzati képviselője – és Orosz Bálint János -a Heves megyei közgyűlés MSZP képviselője- tartott sajtótájékoztatót Gyöngyösön.

Ahogyan nő a szegénység, úgy nő a kiszolgáltatottság. A közmunkából élők a legkiszolgáltatottabbak a legsérülékenyebbek. Őket nem csak kihasználják, hanem megalázzák, amit jól mutat ez az eset is. Ezért kérem a kormánypártot, hogy ne éljen vissza hatalmával -mondta Orosz Bálint János

Kérem, hogy az esetről a képviselőasszony beszéljen:

Reggeli sétám során amíg egy ismerőssel beszélgettünk, odajött hozzánk egy hölgy, hogy írjuk alá neki a „papírt”. Kérdésünkre,  hogy milyen ív ez, azt mondta aláírásokat gyűjt, hogy a menekültek ne jöhessenek Magyarországra. Majd szétnyitotta az aláírás gyűjtő ívet, melyen jól látható volt a Fidesz pártlogója. Elmondta a hölgy továbbá, hogy a főnöke egyetért a gyűjtéssel és ő bízta meg ezzel a feladattal. – mondta el a képviselőnő, aki azonnal hozzátette, hogy a probléma nem a gyűjtéssel, hanem annak módjával volt, hiszen a hölgy nem sokkal az előtt még a közmunkások egyen mellényében takarította a közterületet és ez után is azt csinálta, vagyis MUNKAIDŐBEN gyűjtötte a Fidesz aláírásait.

Szén Gabriella elmondta, hogy két okból is elfogadhatatlan és felháborító az eset. Egyrészt mert pont azt a munkást kényszeríti törvénysértésre a Fidesz, aki kiszolgáltatott, akinek mindennapi megélhetését biztosítja a közmunka. Másrészt pedig azért, mert a köz pénzén működtetett közmunka arra hivatott, hogy a munkások értékteremtő munkát végezzenek a KÖZ érdekében és nem arra, hogy a Fidesz ingyen „kopogtató” emberei legyenek.

„Felszólítom a helyi Fidesz vezetését, hogy azonnal vizsgálja ki az ügyet, keresse meg a felelősöket és gondoskodjon arról, hogy meglegyenek ennek az esetnek a következményei! Továbbá intézkedjenek arról, hogy ez a tevékenység befejeződjön!” – mondta Szén Gabriella.

A képviselőnő nem a levegőbe beszélt, állításait egy videó felvétellel is bizonyítani tudja.

A Fidesz helyi vezetőit megkereste ugyan a sajtó, de ők ma nem kívánták kommentálni az eseményeket… amin persze nem kell csodálkozni. Egyszerűen csak azt kellett volna mondani, hogy elhatárolódnak, nekik semmi közük az esethez és utánajárnak, ki a felelős az esetért! De nem ezt mondták. Ez elgondolkodtató – tette hozzá a képviselőnő.
Csak reménykedni tudok, hogy a megye más településén nincs ilyen. Ha igen, akkor kérem, hogy jelezzék felénk és mi megtesszük a szükséges lépéseket! – zárta a sajtótájékoztatót Orosz Bálint János