Hírős Hír
2012. szeptember 15. 16:01

Közpénzt érintő kérdéseikre várnak választ a szocialisták

A városi uszoda és látványfürdő előtt demonstráltak a helyi szocialisták fiataljai. Kérdéseikre várnak válaszokat, hiszen az új létesítményt máris javítják, miközben, nem tudni: sikerül-e a bevételekből fizetni a tetemes törlesztést és elkészül-e valaha a mellette tervezett Hilton szálloda.

A szemerkélő kora őszi eső sem tántorította el 14-én pénteken délelőtt a kecskeméti szocialisták fiataljait, hogy táblákkal vonuljanak a városi uszoda és látványfürdő elé. “Befürdött Kecskemét?” hirdette az egyik transzparens és Lossó Aida, a kecskeméti szervezet alenöke rögtön elmagyarázta az egybegyűlteknek, mit is értenek ezen. Elmondta: a fürdő honlapján arról tájékoztatják a lakosságot, hogy átépítési munkák kezdődtek a nemrégen átadott létesítményben, amely egy hónapot vesz igénybe. Hangsúlyozta: a szocialisták fel vannak háborodva azon, hogy egy ilyen luxusberuházás, amely 20 év törlesztési terhet ró a városra  – éves szinten 300 millió forint törlesztést, majd 2014-től 600 milliót évente, nem számolva az üzemeltetési költségeket  – máris újabb kiadásokkal terheli az adófizető polgárok zsebét.

Ki ezért a felelős? – tette fel a kérdést a szocialista párt kecskeméti szervezetének alelnöke, hiszen voltak ennek a beruházásnak műszaki ellenőrei, valamint hosszú próbaüzem is megelőzte a végleges átadást.

Lossó Aida hozzátette: Sajnálattal kell látnia a Kecskemétieknek azt, hogy a városvezetés által oly sokszor beharangozott Hilton szállodából ez idáig semmi sem valósult meg, miközben a megvalósítására létrehozott Hírös Hotel Kft. errre a célra 437 millió forint összegű pályázati pénzt nyert el, és a múlt év első felére ígérték annak megnyitását.

A problémákkal kapcsolatban Lossó Aida elmondta: három konkrét kérdésben várják a szocialisták a városvezetés megnyugtató válaszát, ezek pedig a következők:

I. Miért van szükség alig pár hónappal a megnyitást követően a vizesblokk átalakítására, valamint az élményzóna és a szauna részlegben újabb építési munkálatokra.

II. Hogyan áll a tervezett hotel és mikor készül el ténylegesen?

III. A Hírös Sport Nonprofit Kft előző ügyvezetője a társaság működésének eddigi legnehezebb időszakában miért mondott le?


http://hiroshir.hu/?p=3754