Közveszélyes törvényhozás zajlik Magyarországon

Halmi József, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alelnöke mai sajtótájékoztatóját Ujhelyi Istvánnal, az országgyűlés alelnökével közösen tartotta, aki ma a megyében több településen tesz látogatást. Ujhelyi István, az Országgyűlés szocialista alelnöke szerint közveszélyes törvényhozás zajlik ma Magyarországon, mert a parlament nagy többsége nincs tisztában a naponta meghozott döntésekkel és a következményeivel sem.  

Az ellenzéki politikus szerdai nyíregyházi sajtótájékoztatóján azt mondta: kaotikus a törvényhozás működése, a kormánypárti képviselők óráról órára változtatják meg egy-egy jogszabály tartalmát.
    
Nem lehet követni az Országgyűlés, a "törvénygyár" munkáját, így nem lehet tudni azt sem, kivel és miről egyeztet a kormány egy adott törvényjavaslat benyújtása előtt - fogalmazott az MSZP-s politikus, majd hozzátette: az Orbán-kormány egy dologra, "saját hatalmának a törvényhozás megerőszakolásával történő bebetonozására koncentrál."
    
Ennek a folyamatnak megdöbbentő állomása volt a parlament hétfői ülésén elhangzott "jobbikos elszólás". A Jobbik azért engedhette meg magának a demokratikus országok körében példátlan mondatokat, mert ezt szülte az elmúlt két év kormányzati politikája - mondta Ujhelyi István.
    
Hozzátette: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legutóbbi választáson húsz százalékot kapott a Jobbik, viszont akik rá szavaztak, nem szélsőséges nézeteket követő, hanem reményvesztett, a politikában csalódott emberek voltak. A baloldalnak az a felelőssége, hogy olyan programot tegyen le az asztalra, amely a legelesettebbeknek valós jövőképet és kormányzati alternatívát mutat - fogalmazott az MSZP-s politikus.

A Magyar Szocialista Párt megyei szervezete nevében, a megyei alelnök visszautasította a Jobbiknak azt a viselkedését, amit már több éve folytat egyre nagyobb hangon és egyre többször a Parlamentben. „Ami a legnagyobb probléma, hogy a kormánypárti Fidesz-KDNP legtöbbször ezekre hallgat, vagy halkan tesz megjegyzéseket – mondta.

Magyarországon az embereket nem lehet listázni, minden ember egyforma, és az MSZP visszautasítja, hogy újra a 40-es évek listázási rendszerét bárki, bármilyen módon, akár szóban is visszahozza.  Emellett a választási regisztrációval sem értünk egyet – jegyezte meg az alelnök.

A múlt heti megyei sajtóban láthattunk egy civil összefogás politikai hirdetését, amivel kapcsolatban egy megjegyzést fűzött Halmi József.

Karácsony előtt egy civil összefogás, aki elvileg a magyarságára büszke több millió forint értékű hirdetésre költ, amit akár az éhező gyerekeknek is adhatna. Hiszen ennek a kormánynak köszönhetően sokaknak nincs ennivaló az asztalán, valószínű nem lesz szaloncukruk, nincs ruhájuk és karácsonyfájuk.

A szegény emberek karácsonya lehet, hogy békésebb és szeretet teljesebb lesz, de kevesebb ennivaló jut az asztalukra és azok a karácsonyi szokások, amelyek minden családnak kijárnak, nekik nem lesz meg.