Belföld | orvosi ügyelet pályázat Miskolc
2013. január 29. 10:42

Kriza Ákos írjon ki új pályázatot!

Elfogadhatatlan, hogy Kriza Ákos, a miskolci orvosi ügyeletet úgy akarja magánvállalkozás kezébe átadni, hogy ezzel jelentősen csökkenti az ellátási színvonalat.

Mint korábban elmondtuk, az ügyeleti ellátást Diósgyőrben meg kívánja szüntetni, és a hívásokra kijáró ellátást mindösszesen egy autóval kívánja biztosítani Miskolcon túl Répáshutától Kistokajig.

A Szocialista Frakció ezért a városvezetés sürgősséggel beterjesztett előterjesztését nem szavazta meg. A megjelent pályázattal nem értünk egyet, így felszólítjuk Kriza Ákost, tegyen le tervéről, nyilvánítsa eredménytelennek a pályázati kiírást, és a következő közgyűlésre készítsen olyan előterjesztést, és új pályázati kiírást, amely nem ellentétes a miskolciak érdekével!

Az MSZP Miskolci Frakciója tiltakozásul a tervezett intézkedések ellen a hét végén aláírásgyűjtési akcióba kezdett és már az első napon rengeteg miskolci fejezte ki tiltakozását.

Szakértőink szerint a Miskolc városát és az érintett településeket ellátó- a Diósgyőri kórházban és a Csabai kapuban működő - két orvosi ügyelet havi forgalma (hétköznapokon este19-től reggel 8-ig, hétvégén péntek 19 - hétfő 8-ig) 550-600 fő Diósgyőrben, 850-900 fő a Csabai kapuban. Ez összesen körülbelül 1400-1500 fő mely havonta ingadozó, de influenzajárvány idején jelentősen megemelkedhet. Ebből a lakásukon ellátott betegek száma:120-130 és 170-190, azaz összesen 300-320 fő/hó a két ügyelet területén, melyet két autóval 1-1 orvos lát el jelenleg, elosztva az ellátási területet. Ezt szeretnék egy helyre zsúfolva, egy kijáró orvossal és egy autóval ellátni!

A feladat OEP finanszírozott: a felnőtt és a gyermekügyeletért havonta a szerződött fél (MMJV önkormányzata) 21 millió forintot kap. Ebből tisztességesen el lehet látni a feladatot, abban az esetben is, ha mindkét telephely működik.

Simon Gábor,
az MSZP Miskolci Szervezetének elnöke

Varga László,
az MSZP Miskolci Szervezetének ügyvezető elnöke