Kubatov-listák után Bodoki úti módszer?

Nem meglepő, hogy a gyanú szerint a bajai időközi önkormányzati választáson csak csalással tudott nyerni a Fidesz. Megdöbbentő viszont, hogy minden jel arra mutat, roma honfitársaink tucatjait használták ki és használták fel a csaláshoz.

Egy szavazókörben kapott sokkal több voksot a fideszes jelölt, mint a baloldali összefogás jelöltje: a hírhedt Bodoki úti körzetben. Ott, ahol
Zsigó Róbert 2010 őszén összesen 87 szavazatot kapott, most 97 voksot gyűjtött a Fidesz! Ki hiszi el, hogy csalás nélkül?

Mind a nyilvánosságra hozott eredmények, mind pedig a nyilvánosságra került dokumentumok arra utalnak, hogy a fideszes jelöltet segítő Lungo Drom-os Ajtai Tibor anyagi ellenszolgáltatás fejében láncszavaztatta a környéken élő romákat.

A Bodoki úti eset nem példa nélküli: a módszer egyszer már lelepleződött Bács-Kiskun megyében, ahol a Fidesz választmányának tagjaként Ajtai a Fidesz kiskunfélegyházi jelöltje javára "segítette" a 2010-es polgármester-választást.

Határozottan felszólítjuk a Lungo Drom-ot, annak vezetőit és elsősorban Orbán Viktor kegyeltjét, Farkas Flóriánt, hogy tisztázza: használtak-e fel
romákat a választási eredményének befolyásolására! Amennyiben beigazolódik, hogy aljas módon elcsalták a bajai választást, egyben szégyent hoztak a roma társadalomra, követeljük, hogy azonnal távozzanak a közéletből! Csaló vezetőkre sem Magyarországnak, sem a magyarországi cigányságnak nincsen szüksége!

Teleki László,
elnökségi tag