mszp.hu | Belföld | bevándorlás letelepedési kötvény
2016. szeptember 05. 15:14

Különadót a fideszes betelepítésekre, szüntessék meg a letelepedési kötvényeket és nyilvánosan számoljanak el a kötvényforgalmazó cégek!

Különadót a fideszes betelepítésekre, szüntessék meg a letelepedési kötvényeket és nyilvánosan számoljanak el a kötvényforgalmazó cégek!
Az MSZP szerint nem folytatható tovább, hogy a pénzért árult fideszes betelepítések százmilliárdos haszna nem a magyar államkasszába folyik, hanem olyan offshore cégek teszik zsebre, amelyek a Fidesz-kormányhoz közeli személyekhez kötődnek.

Az MSZP ezért törvényjavaslatban kezdeményezi a letelepedési államkötvények megszüntetését, a kötvényforgalmazó cégek nyilvános elszámoltatását, illetve az érintett cégek letelepedési kötvényből származó hasznának 75 százalékos megadóztatását.

Ha a Fidesz-kormány ezt az üzletet a török vagy líbiai partoknál bonyolítaná, azt emberkereskedelemnek hívnák. Ma már tudjuk: bűnözők is voltak azok között, akiknek pénzért letelepedési engedélyt adtak. A Fidesz-kormány tagjai és barátai nem üzletelhetnek tovább a magyar emberek kárára, nem kockáztathatják mindannyiunk biztonságát!

Ezért törvényjavaslatunk szerint be kell fejezni ezt a kártékony gyakorlatot, meg kell adóztatni a fideszes betelepítések hasznát, és nyilvánosan el kell számolniuk a kötvényforgalmazó cégek vezetőinek az Országgyűlés Gazdasági bizottsága előtt. A bizottság az elszámolást ellenőrzésre továbbítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, amely 30 napon belül tájékoztatja a bizottságot az általuk lefolytatott vizsgálat eredményéről.

Harangozó Tamás
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok