mszp.hu
2019. július 08. 15:39

Kunhalmi: a budapestieknek „marhára” elegük van a királykodó fideszes vezetésből

Felelős vezetés kell a fővárosnak! Miközben az agrártárca nemrég rendeletben írta elő, hogy kérődző állatokat 30 fok felett kizárólag klímával lehet szállítani, fővárosiak tízezrei kényszerülnek bőven 30 fok felett klíma nélkül utazni a tömegközlekedésben. S erre a főpolgármester cinikusan csak annyit mond: büfékocsi nem kellene?

„Hát kérem, nem. Nem büfékocsi kellene, hanem a fővárosnak egy új, felelős vezetés kell. Mert ’marhára’ megunták a budapestiek, hogy nyáron ők leizzadva, piszkosan és büdösen érkezzenek már korán reggel a munkahelyükre, miközben a Budapesten királykodó fideszes elit pökhendien tekintget le a Várban pofátlanul alacsony áron bérelt lakásaikból” – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke hétfőn a parlamentben.

„A főváros fideszes vezetése fontosabbnak tartja a marhákat, mint a budapesti polgárokat” –jelentette ki.

Az állampárthoz hű elittel szemben álló, közel kétmillió Budapesten élő vagy dolgozó embertől a mai hatalom csak elvesz: a szabadságot, a jó iskolát, a lakásokat, a jó levegőt, a zöldellő fákat, a boldogulás és a biztonságos egészségügyi ellátás lehetőségét is.

A főváros költségvetését 2010 óta lényegében lefelezték, adósságállománya újratermelődött, jövedelemtermelő képessége „folyamatosan omlik és zuhan befelé” – mondta napirend előtti felszólalásában Kunhalmi.

A budapestiek már öt éve is változást akartak, de akkor nagy hirtelen, a nyár közepén, átírták a választási szabályokat. Most azonban, a sikeres főpolgármesteri előválasztás után,”csak akkor tudnák adminisztratív eszközökkel elvenni a többség erejét a fővárosban, ha fölszámolnák magát a választást” – amin, mint hírlik, egyes kormánytagok, „élükön a miniszterelnökkel”, el is gondolkodtak – mondta.

A budapestiek azonban az előválasztáson, csaknem 70 000-en, kimentek az utcára és maguk jelölték ki, kinek a vezetésével akarnak egy jobb Budapestet teremteni maguknak s az itt élőknek.

„Ez is bizonyítja, hogy Magyarországon van, és lenne igény a demokráciára. Továbbá bizonyítja, hogy a budapestiek le akarják rúgni a Fideszt saját magukról. Mert látják, hogy a demokrácia soha nem magától értődik: azért újra és újra meg kell küzdeni, és vannak generációk, akiknek többször is” – mondta a képviselő.

Az ellenzék főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely elleni „nemtelen és agresszív” kormányzati támadások azt bizonyítják: a kormánypártiak elbizonytalanodtak magukban. Így e támadások ellenére az ellenzék annál elszántabban s egységesebben teszi a dolgát.

„A változást akaró többség visszahozta a demokráciát az előválasztáson, az októberi önkormányzati választáson pedig vissza fogja venni Budapestet – jövendölte.