mszp.hu | Belföld, Gazdaság, Külföld
2022. március 01. 15:23

A hintapolitika lerombolta a magyar biztonságot – még most is ömlik a putyinista propaganda

A hintapolitika lerombolta a magyar biztonságot – még most is ömlik a putyinista propaganda
Április 3-án nemet mondhatunk Magyarország eladására az orosz zsarnoknak.

A legfontosabb most a billegő körzetekben folyó kampány, hiszen főleg ezen múlik a választás sikere, de itt is fontos, hogy a putyinista propagandával szemben elhangozzon az igazság – mondta el Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, az Egységben Magyarországért Budapest 15. választókerületében indított országgyűlési képviselőjelöltje hétfő este a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában az orosz agresszió belpolitikai vonatkozásairól.

„Az ukrán-orosz háború kitörése óta az MTV-ben az orosz propaganda folyik unos-untalan” – idézte fel az elmúlt napokat Kunhalmi.

Rámutatott, eközben a közmédia törvénysértő, választás-befolyásoló módon nem ad teret az ellenzéknek, ráadásul folyamatosan valótlanságokat állít. „Az EBESZ delegációnak a mai nappal küldött a demokratikus ellenzék egy összefoglalót arról, hogy a választások tisztaságát durván sértőnek tartjuk azt a kommunikációs kampányt, amit az MTVA-ban csinálnak” – jelentette be.

„Nem szólítják meg továbbra sem az ellenzéki politikusait, sőt, Márki-Zay Péterről totális hazugságokat játszanak be félóránként, miközben világossá tette a miniszterelnök-jelöltünk: annyit mondott csak, hogy a NATO-kötelezettségnek meg kell felelni” – írta le a helyzetet a szocialista politikus.

Elmondta, mára persze még a fideszes kormány is belátta óriási képmutatással, hogy eleget kell tenni a NATO-kötelezettségeknek, de mindig találnak alkalmat arra, hogy közben az orosz-érdekeket is kiszolgálják – most például a covid információs platformokat használják ukránellenes propagandára.

Kérdésre, hogy mit kezd majd az EBESZ az ellenzék levelében kapott információkkal, Kunhalmi Ágnes nyomatékosította, azt semmiképp sem tőlük kell várni, hogy „elkapják majd Orbán grabancát”, hanem a magyar szavazóktól. „Április 3-án kell a szavazófülkébe elmenni a többségnek. 4 évvel ezelőtt 52,6% Orbánék ellen szavazott, tehát a többség nem a Fideszre adta le a szavazatát, csak nem voltunk egységesek: most viszont azok vagyunk, így én nagy reményekkel tekintetek a választás elé” – mondta el.

Az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje rávilágított az Európai Unió közösségének értékrendje és az agresszív orosz diktatúra közti orbáni hintapolitika eredményét láthatjuk az elszabadult inflációból is, ami nem hozott sem gazdasági felzárkózást, sem biztonságot. Sőt, Orbán az orosz kémbankról és Paks2-ről továbbra sem mond le, a NATO és Ukrajna együttműködését eddig megvétózta, összességében tehát súlyosan lerombolta a magyar biztonságot és most még alább ássa, hiszen még most is ömlik a putyinista propaganda – emlékeztetett.

„A magyar lakosság jelentősebb része a putyinista orosz-barátságot nem nyeli le. A mi demokratikus világunk igazolva látja az ősi, nacionalista politikára épülő félelmeket,vagy is azt, hogy hova vezet ez az út” – hangsúlyozta végezetül az MSZP társelnöke.

Kapcsolódó párttagok