mszp.hu | Belföld
2024. május 27. 21:40

A baloldali pártok által ígért minimálbér, minimálnyugdíj és az európai családi pótlék igenis megvalósítható cél

A baloldali pártok által ígért minimálbér, minimálnyugdíj és az európai családi pótlék igenis megvalósítható cél
A vidéki lakosság kiszolgáltatott helyzetéről, a közeledő választás fontosságáról és a jóléti Európáról is beszélt Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke az MSZP-DK-Párbeszéd országjárásának szegedi állomásán.
Az MSZP társelnöke kiemelte: egy új kormány egyik legfontosabb feladata lesz, hogy a vidéki kistermelők, gazdálkodók mellé álljon és jólétet biztosítson számukra. A baloldali EP-képviselők pedig mindent megtesznek azért, hogy olyan uniós forrásokat szerezzenek hazánknak, amelyek kikerülik Orbán Viktort és az oligarcháit. 
 
Kunhalmi Ágnes beszédének elején elmondta, hogy a Szegedi Tudományegyetemen szerezte az első diplomáját, így otthonaként tekint a dél-magyarországi nagyvárosra. Szeged egy befogadó, nyitott, sokszínű és progresszív város, amely mindig is a haladás pártján állt. 
 
Ezt a várost a szegedi polgárok teszik ilyenné, és a város sokszínű, befogadó jellegéhez hozzájárulnak az itt tanulmányaikat folytató egyetemisták is, akik itt találhatják meg barátaikat, akikre itt találhat rá a szerelem és később akár itt alapítanak családot is. 
 
Szeged egyfajta „vidéki köztársaság”, amelynek demokratikus vezetésére jó szívvel bízhatják rá a várost az itt lakók, hiszen a városvezetés transzparensen és átláthatóan irányítja a települést. 
 
Az MSZP társelnöke elmondta, hogy vidéki lányként jól tudja, a vidék kiszolgáltatottá vált a rendszerváltoztatás után, különösen a Fidesz kormányzása alatt. A kormánypárt becsapta a vidéki embereket, kistermelőket, akiket védeni kellene, hiszen az ő védelmük jóléti, nemzeti ügy. 
 
Egy új kormány egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy a vidéki kistermelők, gazdálkodók mellé álljon és jólétet biztosítson számukra. 
 
A baloldali EP-képviselőknek pedig fontos feladata lesz, hogy olyan uniós forrásokat szerezzenek hazánknak, amely kikerüli Orbán Viktort és az oligarcháit. 
 
A demokraták azt is képviselik, akik nem értenek egyet a politikájukkal. „A racionalitásnak győznie kell” – érvelt Kunhalmi Ágnes az előttünk álló választással kapcsolatosan.
 
Európa a közös jólétről szól, a magyaroknak is jár a jólét, ezért az európai integrációt erősíteni kell, hiszen ahogyan Orbán leépítette a jóléti vívmányokat hazánkban, úgy akadályozná meg a szociális Európa kibontakozását is. 
 
A baloldali pártok által ígért minimálbér, minimálnyugdíj és az európai családi pótlék, valamint az önkormányzatoknak járó közvetlen források igenis megvalósítható célok, mindez nem fikció hanem valóság. 
 
A demokrácia és a piacgazdaság önmagában nem elégséges ahhoz, hogy tartós jólétbe emelje az állampolgárokat, ehhez egy felelős baloldali politikára van szükség. 
 

Kapcsolódó párttagok