mszp.hu | Belföld | Önkormányzat
2023. január 30. 10:00

Kunhalmi Ágnes: a jövő Magyarországa elképzelhetetlen valódi önkormányzatiság nélkül

Kunhalmi Ágnes: a jövő Magyarországa elképzelhetetlen valódi önkormányzatiság nélkül
Az MSZP megkezdte a felkészülést a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokra. A szocialista párt vasárnapi online sajtótájékoztatóján Kunhalmi Ágnes társelnök újabb öt polgármesterjelöltet nevezett meg.

Komjáthi elmondta, a Magyar Szocialista Párt elkezdte a felkészülést a 2024-es önkormányzati és Európai Parlamenti választásokra. A párt célja, hogy eddigi önkormányzati helyeit megtartsa, illetve még többet szerezzen. Az MSZP az önkormányzati választások esetében azokon a helyeken, ahol nem tudnak megállapodni a legjobb jelöltről, az előválasztás rendszerét javasolja. Komjáthi Imre kiemelte, a már hivatalban lévőket a párt továbbra is támogatja. A szocialista társelnök emlékeztetett, tavaly decemberben az MSZP elkezdte bejelenteni a polgármesterjelölteket, ezt fogják most folytatni.

Kunhalmi Ágnes, a nevek bejelentése előtt elmondta, az MSZP abban érdekelt, hogy Magyarországon az önkormányzatokat ne tovább gyengítsék, hanem inkább erősítsék. „Akkor van jó élet, ha azok az emberek, akik a városért, vagy a településért felelnek, minél közelebb vannak az emberekhez és minél több pénzzel rendelkeznek” – mondta Kunhalmi, aki kiemelte, a Fidesz az elmúlt időszakban nagyon megcsonkította az önkormányzatokat és megvonta tőlük a pénzt. Az MSZP társelnöke azonban felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány az emberektől vette el a pénzt, az önkormányzatokon keresztül. „A jövő Magyarországa elképzelhetetlen önkormányzatiság nélkül” – fejtette ki véleményét Kunhalmi Ágnes.

A múlt év végén bejelentett jelöltekhez csatlakoznak most a következő politikusok, akik az MSZP támogatását élvezhetik a 2024-es választásokon:

  • Nemény András szombathelyi polgármester,
  • Fehér László celldömölki polgármester,
  • Szabó József répcelaki polgármester.
  • Pápán Grőber Attila önkormányzati képviselő,
  • Kőbányán pedig Somlyódy Csaba önkormányzati képviselőt támogatja a párt.

A decemberben megnevezett jelöltekhez csatlakoznak tehát az újonnan bejelentett jelöltek. A korábban bejelentett indulók a következők: Márton Roland (Székesfehérvár), Csige Tamás (Hajdúdorog), Csizmazia Ferenc (Budapest XVI. kerület), Lukoczki Károly (Budapest, XVII. kerület) és Pajin Bálint (Budapest, XXII. kerület).

Az MSZP a következő hónapokban folytatni fogja az újabb jelöltek bemutatását a 2024-es választásokra készülve.