mszp.hu | Belföld
2023. február 06. 15:13

Kunhalmi Ágnes: Az együttműködés elengedhetetlen

Kunhalmi Ágnes: Az együttműködés elengedhetetlen
Demokratikus fordulatot sürgetett Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, a párt évindító rendezvényén, ehhez elengedhetetlen az ellenzéki pártok együttműködése a 2024-es önkormányzati választásokon – erről beszélt pénteken az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Kunhalmi Ágnes szerint a Fideszt csak baloldalról lehet legyőzni. A jelenlegi politikai helyzetben azonban egy szélesebb demokratikus együttműködés szükséges ahhoz, hogy egyáltalán „feltudjanak menni a pályára”. Szociáldemokrata programra, vízióra és később szociáldemokrata miniszterelnök-jelöltre van szükség.

A szocialista politikus szerint a mostani politikai helyzetben egyedül senki sem fogja tudni legyőzni a Fideszt. Összefogás szükséges ahhoz is, hogy a 2019-ben nyertes polgármesterek, önkormányzati képviselők újrázni tudjanak.

Kunhalmi Ágnes szerint a Fidesz nem véletlenül vonta össze az önkormányzati- és az EP-választást. Orbánék a jelenlegi ellenzéki városvezetőket akarják megbuktatni.

A jászberényi időközi választás eredményéből is az látszik, hogy helyben meg kell állapodni és nem egymás ellen menni, hanem vállalni az előválasztást. Dőljön el, hogy ki a jobb és ki induljon el egy körzetben – foglalta össze a lényeget az MSZP társelnöke.

Az Egyenes Beszédben a társelnök arról is beszélt még nincs döntés arról ki lesz az EP-választás MSZP-s listavezetője, erről majd a tagság fog dönteni.

Kapcsolódó párttagok