mszp.hu | Belföld
2024. június 07. 10:12

Kunhalmi Ágnes: Bátran szavazzon mindenki a szociáldemokrata-zöldek szövetségére az EP-választáson is

Kunhalmi Ágnes: Bátran szavazzon mindenki a szociáldemokrata-zöldek szövetségére az EP-választáson is
A választások előtt két nappal, csütörtök este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának a vendége volt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke. A műsorban szó volt a főpolgármester-választásról, Magyar Péter Medgyessy Péterre tett kijelentéseiről, valamint az EP-választások tétjéről is.

Kunhalmi Ágnes szerint ez idáig is egyértelmű volt, hogy Vitézy Dávid a Fidesz trójai falova Budapesten, erre pedig felhívták a fővárosiak figyelmét. Péntek reggel Szentkirályi Alexandra bejelentette, visszalép a főpolgármester-jelöltségtől és arra kéri támogatóit, helyette Vitézyre szavazzanak. Az Egyenes Beszéd csütörtök esti adásában ez még nem volt hivatalos, azonban Kunhalmi Ágnes már akkor is leszögezte, Karácsony Gergely minden esetben nyerni fog, a választókat pedig arra kérte, a fővárosi listán és a főpolgármesteri szavazólapon is Karácsony Gergelyt és az általa vezetett listát támogassák.

Az elmúlt hetek kampányában Karácsony Gergely megmutatta, mind a fiatalok, mind az idősek szemében megkérdőjelezhetetlen a posztja. Kunhalmi Ágnes szerint azonban nagyon fontos, hogy a fővárosi listán is a főpolgármestert támogassák a szavazók, fontos ugyanis, hogy a közgyűlést nem szabad visszaengedni a Fidesz kezére. „Tehát kétszer Karácsony, nagyon fontos, hogy ezt a budapestiek lássák és értsék” – emelte ki az MSZP társelnöke.

A műsor másik témája Magyar Péter 22 évvel ezelőtti megszólalása volt, melyben kötelet ajánlott Medgyessy Péter korábbi miniszterelnöknek, erre reagálva Kunhalmi Ágnes csütörtökön bocsánatkérésre szólította fel a Tisza párt alelnökét. Az MSZP társelnöke szerint Medgyessy Péter betartotta választási ígéreteit, és bevezette hazánkat az Európai Unióba, így megérdemel annyit, hogy Magyar Péter tisztázza kijelentéseit. Kunhalmi Ágnes szerint az MSZP nevében és a párt társelnökeként kötelessége volt kiállni a volt miniszterelnök mellett. Hozzátette, nem szerencsés olyan képviselőket küldeni az Európai Parlamentbe, akik ilyen súlyos kijelentéseket tesznek, mint Magyar Péter.

Kunhalmi Ágnes szerint a jelenlegi választójogi törvények között nincs lehetőség hibázásra, az pedig hiba, ha az ellenzéki pártok külön-külön próbálják leváltani a kormányt. Így a Tisza pártnak sincs egymagában esélye 2026-ban elküldeni a Fideszt. 2022-ben pedig nem az ellenzéki együttműködéssel volt a baj, hanem azzal, hogy Márki-Zay Péter le akarta váltani az ellenzéket, ettől kezdve pedig elpártoltak a választók az összefogás mellől. Nem szabad tehát akárkire rábízni az ország vezetését, hiszen könnyen egy még nagyobb csalódásba zuhanhat az ország.

„Nincs jó társadalom, nincs jó élet sehol a világon baloldal nélkül” – emelte ki a szocialista képviselő. Hozzátette, az MSZP itt volt eddig is, a jövőben is itt lesz, a szociáldemokrata-zöldek szövetségére pedig bátran lehet szavazni vasárnap az EP-listán is.

Kapcsolódó párttagok