mszp.hu | Belföld | Nemzetpolitika
2023. március 06. 10:50

Kunhalmi Ágnes: El kell kerülni a Fidesz csapdáját, ezért időben felkészülünk az önkormányzati választásokra

Kunhalmi Ágnes: El kell kerülni a Fidesz csapdáját, ezért időben felkészülünk az önkormányzati választásokra
Az MSZP hónapokkal ezelőtt megkezdte a felkészülést a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokra, mivel most először egy nap lesz megtartva mindkét szavazás.

Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke szombati online sajtótájékoztatóján a korábban megnevezett 16 mellett most 5 új polgármesterjelöltet biztosított az MSZP támogatásáról.

Az együttműködés érdekében korábban levélben fordult az MSZP a többi ellenzéki párthoz, hiszen csak összefogással lehet legyőzni a NER-rendszerét. A Magyar Szocialista Párt célja, hogy az eddigi önkormányzati helyeit megtartsa, illetve még többet szerezzen. Az önkormányzati választások esetében azokon a helyeken, ahol nem tudnak megállapodni a legjobb jelöltről, továbbra is az előválasztás rendszerét javasoljuk.

A kormány az elmúlt években nagyon megcsonkította az önkormányzatokat, rajtuk keresztül az emberektől vette el a pénzt. A jövő Magyarországa viszont elképzelhetetlen önkormányzatiság nélkül.

Korábban már 16 politikust biztosított a szocialista párt a támogatásáról az őszi önkormányzati választásokon, most pedig a következő jelölteket jelentette be Kunhalmi Ágnes társelnök: Érden Csőzik László polgármestert, Óbudán Török Ottót, Esztergályhorvátin Brunner Tibort, Ajkán Schwarz Bélát, Alsógagyon pedig Takács Lászlót tartja a legalkalmasabb jelöltnek az MSZP.

Kapcsolódó párttagok