mszp.hu | Belföld | majális 2016
2016. május 01. 14:45

Kunhalmi Ágnes: építsük fel a remény országát!

Kunhalmi Ágnes, az MSZP Budapesti elnöke a városligeti Nagyréten tartott beszédében emlékeztetett, hogy nemcsak a munka ünnepét tartjuk ma, hanem ünnepeljük az uniós csatlakozás évfordulóját is.

Azt mondta uniós csatlakozásunk évfordulóján azt ünnepeljük, hogy újra csatlakoztunk oda, ahová eddig is tartoztunk, és hiába minden kormányzati mesterkedés, a „magyarok kétharmada Európát választja”.

2016-ra a mérhetetlen korrupcióval Orbán és a Fidesz „szegényre lopja” az országot – fogalmazott.

A Budapesti Corvinus Egyetem újonnan kinevezett rektorának szavaira emlékeztetve Kunhalmi Ágnes azt mondta, amit korrupciónak hívunk, az a Fidesz lényege.

Az MSZP budapesti elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy Matolcsy 260 milliárdos alapítványi költései közel a kétszeresére rúgnak annak az összegnek, amit az ország összes egyetemére fordítunk.

Miközben nem képzünk elég programozót, arra szórja a kormány a pénzt, hogy kiadja Matolcsy könyvét, erkélyes irodát építtet a várba, kisvasutat létesít Felcsúton, és miközben Ibizán nyaralnak, itthon hiánycikké válik az iskolákban már a normális wc is - fogalmazott.

Ha nem tanulnak nyelvet és informatikát a gyerekeink, munkanélküliek lesznek! – jelentette ki, majd hozzátette, vajon a Fidesz politikusai miért nem íratják abba az iskolába gyerekeiket, amiket ők építenek és üzemeltetnek az ország vezetőiként.

Kunhalmi Ágnes azt mondta, semmi nem tart örökké, el fognak tűnni, mert közösen el fogjuk őket tüntetni. Hozzátette: nemcsak leváltani, hanem elszámoltatni és bebörtönözni kell őket annak ellenére is, hogy látjuk: az életükért futnak, és mindent el fognak követni, hogy ne érje őket utol az igazságszolgáltatás.

Kijelentette: tudjuk, mit kell tennünk, egyre többen támogatnak minket és egyre éberebb az ország.

Mint mondta, sokak munkája, a civilek kiállása kellett ehhez, de még több erő kel, hogy eljussunk a változás kapujához; lépésről lépésre bontjuk le Orbán rendszerét.

Az időközi választásokat már megnyerjük, a választási irodában zajló harcokat már megnyertük, de ez a bokszmeccs 12 menetből ál – fogalmazott, majd hozzátette, a földek fosztogatásának megállítása, és az urizáló ötmilliós állami bérek elvétele lesz a következő lépés, ám ehhez mindenkinek alá kell írnia a lopásgátló népszavazási kezdeményezéseket.

Tüntessük el őket, és építsük fel a remény országát! Hajrá, népszavazás, hajrá, Magyar Szocialista Párt! – zárta beszédét Kunhalmi Ágnes


Kapcsolódó galéria: Miénk a liget! - Majális 2016

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »

Kapcsolódó párttagok