mszp.hu | Belföld
2022. február 10. 17:58

Göncz Árpád eszméihez híven az embereket képviseljük

Az MSZP társelnöke üdvözölte, hogy a gyermekeiket a pedagógussztrájk ideje alatt iskolába nem beküldő családok részéről a magyar politikai élet számára példaértékű szolidaritás bontakozott ki.

Göncz Árpád születésének 100. évfordulóján emlékezzünk arra, hogy március 10-én lesz az államfőválasztás, az Egységben Magyarországért szövetségnek pedig olyan jelöltje lesz, aki kiáll valamennyi magyar ember jogaiért – erről beszélt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, az Egységben Magyarországért Budapest 15. országos egyéni választókerületében indított képviselőjelöltje csütörtök reggel az ATV Start című műsorában.

„Mi nem pártpolitikusokat keresünk: azok a nevek, akik felmerültek, sokkal inkább annak az ideának felelnek meg, amit például Göncz Árpád is megestesített, aki ma 100 éve született és a rendszerváltás óta legnépszerűbb köztársasági elnök, az emberek elnöke volt” – emelte ki Kunhalmi. Megerősítette, jól állnak a tárgyalások, így a közös jelölt megnevezése és a végleges listaállítás is időben meg fog történni.

Az MSZP társelnöke elmondta, szombat reggel az ajánlások gyűjtésével is meginduló hivatalos kampány mellett az Egységben Magyarországért a pedagógusok és a mozdonyvezetők március 16-án induló határozatlan idejű sztrájkját is figyelemmel kíséri. „Minden hivatásnak, minden munkának joga van sztrájkolni” – erősítette meg szemben azon narratívával, amely szerint csak a szociáldemokraták kívánják védeni az érdekérvényesítésnek ezeket a módjait, és amelyet a fideszes kormány monoton módon mantrál.

„Joguk van a pedagógusoknak sztrájkolni! És ami az üdvözítendő volt ebben az egészben, hogy a végére arányaiban több szülő nem engedte iskolába a gyerekeit, mint ahány pedagógus sztrájkolt. Tehát a szolidaritás elkezdett megvalósulni. Értik a szülők azt, hogy fontos lenne a hazai oktatás minőségének, színvonalának az emelése: ez nem csak bérkérdés, hanem mindannyiunk ügye” – emelte ki az Egységben Magyarországért Budapest 15. OEVK-ban újrázó képviselőjelöltje.