mszp.hu | Belföld, Külföld
2022. február 25. 12:07

Kiállunk a kárpátaljai magyarokért, a szabad Ukrajnáért!

Kiállunk a kárpátaljai magyarokért, a szabad Ukrajnáért!
A múlt századi nacionalizmus, a fideszes, orbáni hintapolitika megbukott, az Egységben Magyarországért azonban kiáll Magyarországért, Európáért és a békéért.

„Támogatjuk Ukrajnát!” – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke ukránul és magyarul csütörtök este az Ukrajna melletti szolidaritási tüntetésen. Az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje hangsúlyozta, Orbán a hazug módon háborút indító Putyin szolgájaként kiírta magát az elfogadható, megbízható európai politikusok köréből.

„Az eddigi uniós válasz leghatározottabb lépése az volt, hogy az Északi Áramlat 2 üzembe helyezését felfüggesztették. Ez nem jöhetett volna létre akkor, ha Németországban nincs kormányváltás, de Németország új, szociáldemokrata kancellárja lehetővé tette, hogy az Európai Uniónak ez ügyben megnövekedjen a mozgástere” – mutatott rá.

„Értik-e a magyarok, hogy miért fontos egy nemzetben a kormányváltás az ország számára?” – tette fel a kérdést. „Ha április 3-án Magyarország váltani tud, annak nemcsak Magyarország jövője fogja hasznát látni, hanem az egész Európai Unió” – jelentette be a szocialista politikus.

Hangsúlyozta, a százéves elavult, nacionalista politika háborúhoz vezet, amiből a magyar politikának és a magyar demokratáknak is tanulniuk kell. „Európáért, Magyarországért és a békéért, amelynek garanciája az Európai Unió, minden országnak, minden nemzetnek és minden generációnak újra meg újra meg kell küzdenie. Ukrajna, veletek vagyunk: együtt dobban a szívünk a kárpátaljai magyarokkal és egész Ukrajnával” – zárta szavait a tüntetésen Kunhalmi Ágnes.

Kapcsolódó párttagok