mszp.hu | Belföld | Önkormányzat
2023. február 20. 10:55

Kunhalmi Ágnes: Meg kell kezdeni a felkészülést az önkormányzati választásra

Kunhalmi Ágnes: Meg kell kezdeni a felkészülést az önkormányzati választásra
Meg kell kezdeni a felkészülést a 2024-es választásokra. Az MSZP azt várja a demokratikus pártoktól, hogy legyenek partnerek, és kezdődjenek meg a tárgyalások - erről beszélt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, péntek este.

Kunhalmi Ágnes örömmel fogadta, hogy az MSZP január végi megkeresésére a legtöbb ellenzéki párt pozitívan reagált. A szocialisták egyeztetésre hívták a pártokat, hogy helyben és országosan is induljon megbeszélés az önkormányzati választásokról, az összefogásról. 

Itt az ideje elkezdeni a felkészülést, mert a Fidesz nem tétlenkedik, kiakarják takarítani a 2019-ben nyerni tudó demokratikus városvezetőket, és önkormányzati képviselőket. Nem véletlenül tették egy napra az önkormányzati- és az EP-választásokat.

"A Fidesz megakarja buktatni a jelenlegi ellenzéki városvezetőket. Ezt nem engedhetjük meg" - mondta Kunhalmi Ágnes, aki szerint az egyeztetésekbe nem csak a pártokat, hanem a civil szervezteket is be kell vonni. 

Mindenhol egy jelöltnek kell indulnia a Fidesz jelöltjével szemben, ahol erről az egy jelöltről nem sikerül megegyezni, ott előválasztást kell tartani. Egyik polgármester sem fog tudni győzni összefogás nélkül. 

Kérdésre válaszolva Kunhalmi Ágnes elmondta van egy pont, ameddig lehet versenyezni, de vigyázni kell, hogy a verseny ne váljon kontraproduktívvá.

"Én a XVIII. kerületért megharcoltam, azért, hogy az emberek ott elfogadjanak, hogy engem megválasszanak. Kétszer választottak meg egyéniben, a Fidesztől sikerült visszafordítani a körzetet" - mondta Kunhalmi Ágnes, aki azóta is a XVIII. kerületiekért dolgozik. Ha kell elmegy Pintér Sándor, belügyminiszterhez, hogy pénzt kapjon a kerület, a leégett városháza újjáépítésére, vagy lobbizzon az Üllői út felújításáért, vagy azért, hogy a megítélt egészségügyi támogatást ne vonják vissza, vagy hogy legyen önkéntes tűzoltóság a kerületben. 

Kunhalmi Ágnes arról is beszélt az EP-választáson önállóan indul el az MSZP, ha nincs egyetértés abban, hogy közös lista legyen, bár úgy 2-3 hellyel többet lehetne elhozni a Fidesz elől.

Kapcsolódó párttagok