mszp.hu | Belföld
2023. április 13. 09:34

Kunhalmi Ágnes: Nem egymás rovására kell politizálni

Kunhalmi Ágnes: Nem egymás rovására kell politizálni
A jászberényi választás tanulságairól, a jövő évi önkormányzati- és EP választásokról, valamint az amerikai nagykövet bejelentéséről is beszélt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szerda este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Nem lehet megjósolni milyen további következményi lesznek annak, hogy a magyar kormány egyre rosszabb viszonyt ápol a nyugati szövetségesekkel, köztük az Egyesült Államokkal is. Tóth Bertalan is elmondta, hogy a most szankcionált orosz kémbankként is emlegetett Nemzetközi Beruházási Bank tulajdonképpen egy „trójai faló” és korábban az ellenzék együttesen is azon a véleményen volt, hogy a magyar kormánynak nem szabadna olyan lépéseket tenni, ami rontja Magyarország nemzetközi megítélését.

Kunhalmi Ágnes kiemelte, nem szabad abba a tévhitbe ringatni magát az ellenzéki szavazóknak és a pártoknak sem, hogy Orbán Viktort nyugatról érkező segítséggel sikerülhet leváltani, „ez kő kemény munka lesz” - fogalmazott a szocialista párt társelnöke. A NER-rendszerét kell visszaszorítani, ehhez pedig hasonlóan sikeresnek kell lenni, mint amilyen volt az ellenzék az év eleji jászberényi választásoknál. „Ugyanis több, mint kétharmaddal egy időközi választáson ripityára verték a Fideszt” - mondta Kunhalmi Ágnes. Ennek pedig az volt az oka, hogy helyben, a vitákon felülemelkedve, összefogva győzedelmeskedett az ellenzék a kormánypárt helyi erői felett. 

Hozzátette, az ellenzéki pártoknak nem egymás rovására kell politizálni, hanem a bizonytalanokat kell meggyőzni, hiszen a Fidesz szavazói mindent elhisznek Orbánnak, őket nem lehet jelenleg átcsábítani. Az MSZP szerint az embereknek azt kell megmutatni, hogy milyen kétszínű Orbán politikája, hogy teljesen mást nevez meg az Európa rekorder infláció okozójaként és hogy az ellenzéket próbálja háborúpártinak beállítani, teljesen alaptalanul. „Ezekre kell az ellenzéknek okosan felhívni a figyelmet” – összegzett Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP stabilan tartja magát, ugyanazt az 5 százalékot hozza a párt, amit eddig. Az ellenzéki „tortát” pedig nem szabad tovább szeletelni, minden ellenzéki pártnak meg kell tenni mindent azért, hogy legyőzzék a Fideszt. A szocialista társelnök hozzátette, az EP-választásokon lesz lehetősége az ellenzéki pártoknak megharcolni egymással, az önkormányzati választásokon azonban nem szabad elbukni. „’24-es önkormányzati választások nélkül nem lesz ’26” – foglalta össze a lényeget az MSZP társelnöke.

Kapcsolódó párttagok