mszp.hu | Belföld | Nemzetpolitika
2023. március 20. 10:10

Kunhalmi Ágnes: Ősszel már késő lesz ráébredni az összefogás fontosságára

Kunhalmi Ágnes: Ősszel már késő lesz ráébredni az összefogás fontosságára
Több, mint tízezer taggal és egyre aktívabb hálózattal a háta mögött kezdte meg a felkészülést a Magyar Szocialista Párt a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokra. Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke, a péntek esti Egyenes Beszédben elmondta, nagyon szervezett és egyre motiváltabb embereket tudhat az MSZP a támogatóinak.

„Lehet pikírten beszélni, de ma a Magyar Szocialista Pártnak egyedül nagyobb a tagsága, mint az összes többi ellenzéki pártnak együttvéve” – szögezte le Kunhalmi Ágnes. Az MSZP-be továbbra is lépnek be és ki is, de ez természetes. A Demokratikus Koalícióból is ugyanúgy lépnek ki politikusok. A DK szabolcsi politikusa például pont azért hagyta ott a pártot, mert átlátta, az, hogy az ellenzékbe mar bele a DK, az csak „Orbán malmára hajtja a vizet”.

A Demokratikus Koalíció nem az MSZP-vel „babrál ki”, hanem az összes ellenzéki szavazóval, aki szeretné, hogy továbbra is ellenzéki városvezetője legyen. Azzal, hogy a DK állandóan veszekszik és elviszi a többi ellenzéki párt politikusait az nagyon szűk látókörűségre mutat és csak a rossz hangulatkeltésre jó. 

Kunhalmi Ágnes elmondta, háromszor is kereste telefonon a pápai Grőber Attilát, akinek kilépéséről ő is csak a sajtóból értesült, de a DK-ba igazoló politikus nem válaszolt a társelnök megkeresésére. Grőbernek nem az MSZP, hanem a pápai választók előtt kell szégyenkeznie.

A szocialista pártelnök szerint októberben már rég késő lesz ráébredni az összefogás fontosságára, addigra a Fidesz behozhatatlan előnyre tesz szert. Hozzátette, ezért nagyon nagy hiba az, amit a Demokratikus Koalíció csinál, hiszen ez csak az ellenzéket rombolja. Ha pedig így folytatják, akkor fennáll a valós veszélye annak is, hogy a „legnagyobb kicsi” mentalitásnak az lesz a következménye, hogy a 2024-es választásokon elvesznek a maradék szabad városok is. A többi ellenzéki párttal zajló tárgyalásokkal kapcsolatban elmondta, nagyon pozitív volt a visszajelzés, de közösen megállapodtak, hogy részleteket még nem osztanak meg.

Kapcsolódó párttagok