mszp.hu | Belföld
2023. június 03. 08:35

Kunhalmi Ágnes újabb polgármester-jelölteket mutatott be

Kunhalmi Ágnes újabb polgármester-jelölteket mutatott be
Szombat reggeli sajtótájékoztatóján Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő újabb öt polgármestert, polgármester-jelöltet jelentett be, akiket támogat a Magyar Szocialista Párt. A támogatottak között ismét vannak olyanok, akik az MSZP politikusai, de civil támogatottat is bejelentett Kunhalmi Ágnes.

2024-ben az önkormányzati és az európai parlamenti választások egy napon lesznek megtartva, ezzel az a célja a fideszes kormányzatnak, hogy a 2019-ben megválasztott, demokratikus városvezetőket „kisöpörjék” az önkormányzatok éléről. Az MSZP érdeke az, hogy ez ne történjen meg, a Magyar Szocialista Párt ezért dolgozik minden nap.  Kunhalmi Ágnes elmondta, ehhez bizonyos feltételeket teljesítenie kell az ellenzéknek.

Az MSZP társelnöke szerint az egyik legfontosabb, hogy minden településen egy demokratikus jelölt álljon a fideszes jelölttel szemben, valamint helyben kell eldőlnie annak, hogy ki a legalkalmasabb és a legjobb jelölt a kormánypárti indulóval szemben. A civileknek és a pártoknak össze kell fogni, hiszen együttesen nagyobb esély van legyőzni a kormánypárt jelöltjeit.

A 2026-os országgyűlési választás is csak akkor lehet sikeres az ellenzék számára, ha jövőre az önkormányzati választásokon a demokratikus városvezetések számát nem csak megőrizni, de növelni is tudja, emelte ki Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP által támogatott újabb polgármesterek, polgármester-jelöltek listáját Fekete Zsolt, Salgótarján jelenlegi polgármesterével kezdte Kunhalmi Ágnes. Fekete Zsolt számára Salgótarján fejlesztése és az ott élők segítése kiemelkedően fontos. Éppen ezért kiemelten nagy figyelmet fordítanak a salgótarjáni családokra, így majdnem a teljes óvodai- és játszótér hálózatot felújították már. A gyermekek korai fejlesztését is figyelem előtt tartják, valamint nemrég adták át az új onkológiai rendelőt is. Fekete Zsolt humánus, szolidáris polgármester, ezért támogatja őt az MSZP 2024-ben, mondta el Kunhalmi Ágnes.

Nyírbátoron, a jelenlegi MSZP-s polgármestert, Máté Antalt fogja támogatni a Magyar Szocialista Párt. Nyírbátor már 21 éve baloldali vezetésű, Máté Antal második ciklusát tölti, először 2014-ben vette át a városvezetést. Az orosz-ukrán háború kirobbanása után az elsők között alakított ki menekültszállást, valamint küldtek adományokat a bajbajutott városoknak. A tudatos gazdaságfejlesztésnek köszönhetően mára Nyírbátor Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legdinamikusabban fejlődő városa. Kelet-Magyarországon egyedüliként építettek egy 72 lakásos bérlakást, ez is csak azt mutatja, hogy Máté Atalék megvalósítják azt a politikát, amit az MSZP képvisel. 

Győrteleken a jelenlegi polgármestert, Halmi Józsefet támogatja a párt a jövő évi választásokon is, folytatta a bejelentéseket Kunhalmi Ágnes. Halmi József 21 éve a város vezetője, saját hitvallása szerint legfontosabb teendője a település fejlesztése, a helyiek érdekeinek képviselete, valamint az országos politikában felhívni a figyelmet a vidéki emberek erősségeire, fontosságára. Az MSZP politikusaként jól képviseli a baloldali szolidaritásra alapuló politikát, ezért is támogatja őt a párt jövőre is.

Annavölgy jelenlegi polgármesterét, Bánhidi Józsefet is továbbra is támogatja az MSZP. Az ezer fős bányásztelepülés vezetője 2002 óta szolgálja polgármesterként szülőfaluját. Bánhidi József szerint az emberek valós problémáira oda kell figyelni és megoldást kell ezekre találni. Bányászfaluként az egymásra utaltság és szolidaritás megtalálható a település mindennapi életében is. Kis településként mindenki ismer mindenkit, így a szavahihetőségnek is nagy súlya van. Bánhidi József 21 éve bizonyítja, hogy nem csak ígéreteket tesz, hanem meg is valósítja, amire vállalkozik, az MSZP ezért támogatja őt a jövő évi választásokon.

Végezetül, de nem utolsó sorban Halásztelken Stefanik Zsoltot támogatja az MSZP a 2024-es választásokon, jelentette be Kunhalmi Ágnes. A 4 diplomával rendelkező Stefanik Zsolt tanárként tanít, kiemelt eredményeket ért el az érettségire való felkészítésben, ezért Kiemelt Pedagógiai Díjban részesült. A helyi politikában sem ismeretlen, hiszen 2008-ban a Városüzemeltető Kft. felügyelőbizottságában dolgozott, majd 2010-ben az önkormányzat képviselő testületébe választották, melynek azóta is tagja. 2014-től Halásztelek alpolgármestere is volt, 2019-ben pedig egyéni körzetet nyert. Stefanik Zsolt szívvel-lélekkel Halásztelekhez kötődik, mindent megtesz a város fejlődéséért, ezért támogatja az MSZP 2024-ben őt polgármesterjelöltként.

Az MSZP támogatásáról biztosított, korábban bejelentett polgármesterek: Csőzik László (Érd jelenlegi polgármestere), Brunner Tibor (jelenleg a Zala vármegyei Esztergályhorvátiban polgármester), Schwartz Béla (a Veszprém vármegyei Ajka jelenlegi polgármestere), Takács László (jelenleg a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Alsógagyon polgármester), Lengyel Róbert (Siófok), Kormos Anna (Mezőcsát), Gajda Péter (Budapest XIX. kerület), Horváth Csaba (Budapest XIV. kerület), Bónis Imre (Sámod), Márton Roland (Székesfehérvár), Csige Tamás (Hajdúdorog), Csizmazia Ferenc (Budapest XVI. kerület), Lukoczki Károly (Budapest XVII. kerület), Pajin Bálint (Budapest XXII. kerület), Nemény András (Szombathely), Fehér László (Celldömölk), Szabó József (Répcelak), Somlyódy Csaba (Budapest X. kerület), Péterffy Attila (Pécs), Török Ottó (Bp 3. kerület), Nyirati Klára (Baja).

Kapcsolódó párttagok