mszp.hu | Belföld
2022. március 18. 14:45

Kunhalmi: Az emberek a gazdasági fordulatot várják, ezért fogják nekünk adni a mandátumot

Kunhalmi: Az emberek a gazdasági fordulatot várják, ezért fogják nekünk adni a mandátumot
A rendszerváltás után Horn Gyula szorgalmazta és végül vitte végig, hogy Magyarország belépjen a NATO-ba. Az MSZP társelnöke szerint most látszik igazán, milyen fontos ennek az álláspontnak a megvédése, illetve hogy április 3-a után az új kormány végre fordítsa meg a magyarok életszínvonalának eddigi szándékos lerombolását.

Az országot először megrázta a putyini agresszió, ez látszott a felméréseken is, azonban ez a hullám most már lement: a kampány utolsó három hetében ismét a belpolitikai váltáson van a hangsúly – mondta el Kunhalmi Ágnes csütörtök este a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

„Nemcsak a 18. kerületben, ahol jelölt vagyok, hanem járva az országot is egyértelműen azt tapasztalom, hogy először az emberek megijedtek ettől a dologtól (…), de ahogy telnek a napok, megértik az emberek, hogy Oroszországnak sincs akkora katonai ereje, hogy egy ilyen háborúba hosszú távon bele tudjon bonyolódni” – emlékeztetett Kunhalmi.

Elmondta, az emberek már az Egységben Magyarországért szövetségtől és jelöltjeitől várják, hogy április 3-án a programnak megfelelően végre állítsák meg a jövedelmek elértéktelenedését. „Vidéken is csak erről kérdeznek engem az utcafórumokon, hogy ki fog megvédeni minket, ha már van NATO, a negatív gazdasági hatásoktól. És ezért fontos, hogy lássák a programunkat, amit közösen jelentettünk be Márki-Zay Péter miniszterelnökünkkel” – húzta alá.

A szocialista politikus kiemelte, az életszínvonal azonnali emelésének ígéretével összhangban jelentősége van annak is, hogy az emberek lássák, hol és mikor fog a leendő egységkormány áfát csökkenteni az alapélelmiszereknél; hogyan fogja a pedagógusoknak, a rendészeti dolgozóknak, az egészségügyi szakdolgozóknak és a szociális szférában a béremelést azonnal elindítani; hogyan fogja a minimálbért adómentessé tenni, illetve hogyan fogja megőrizni a rezsicsökkentést és a panelprogrammal, valamint a Kádár-kockák felújításával kiegészíteni.

A választásokkal kapcsolatban rámutatott, négy évvel ezelőtt is elegük volt már az embereknek az ország fideszes szétlopásából: 52,6% a fideszes kormány ellen szavazott, csak akkor nem volt egységes az ellenzék. Most viszont az egységben minden feltétel adott, hogy végre megtörténjen a kormányváltás. Megjegyezte, például választókerületében, a 18. kerületben, ahol újrázik, a felmérések szerint idén még tovább nő az előnye, így a győztes-kompenzáció miatt a listáról is bevihet még egy embert, aki demokratikus képviselő lesz.

„Minden szavazat számít, ezért kivétel nélkül minden demokratikus érzelmű szavazó menjen el a választásra! Ez is biztosítja a felemelkedést, hogy az embereknek végre megteremtődjön az alapvető létbiztonsága” – nyomatékosította.

Az ellenzéki képviselőjelölt utalt rá, hogy annyira érzik az emberek a változás szelét és annyira vágynak egy szociálisan érzékenyebb világra, hogy például a 18. kerületből is tudott vinni adományokat Nyírbátorba az ukrán menekültek megsegítésére.

„Keressék az Egységben Magyarországért szövetség képviselőjelöltjeit, a listán pedig az 1-es listát, és szavazzanak az emberek a változásra” – kérte a hallgatókat végezetül Kunhalmi Ágnes.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok