mszp.hu | Belföld
2022. február 18. 19:05

Egységben vagyunk, ha most mindenki ránk szavaz, biztos a kormányváltás!

Egységben vagyunk, ha most mindenki ránk szavaz, biztos a kormányváltás!
Négy éve is 52,6% szavazott Orbán ellen, így gyakorlatilag biztos: ha mindenki eljön és az Egységben Magyarországért jelöltjeire és listájára szavaz, akkor április 3-án Magyarország a kormányváltással elkezdheti a felemelkedést.

Pestszentlőrincen-Pestszentimrén és általában Budapesten jól áll az ellenzék, de itt is fontos erősíteni, a billegő körzetekben pedig még inkább – mondta el Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, az Egységben Magyarországért Budapest 15. választókerületében újrázó országgyűlési képviselőjelöltje péntek reggel a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Kérdésre, hogy milyen érzés volt részt venni az Egységben Magyarországért és Márki-Zay Péter évértékelőjén, Kunhalmi Ágnes elmondta, „a 18. kerületben magam is egyéni jelölt vagyok, és így jó volt beszélni a társaimhoz, ahhoz a másik 105 jelölthöz, akik főleg vidéken elképesztő küzdelmet folytatnak azért, hogy kormányváltás legyen.

Elmondta, főként vidéken vannak billegő körzetek, ahol nagyon kiélezett a verseny, és ezeken a helyeken fog valójában eldőlni a választás kimenetele. „De a pestiek se dőlhetnek hátra, hiszen a győztes-kompenzációval, hogyha nagy szavazatkülönbséggel tudunk majd mi, budapestiek győzni, akkor a közös listáról bizony még egy embert be tudunk majd hozni” – hívta fel a figyelmet.

Elmondta, nagyon fontos, hogy a választók többsége, mindenki, aki kormányválást szeretne, jöjjön el, és az Egységben Magyarországért jelöltjeire szavazzon, mert csak így lehetséges elérni a kívánt kormány- és korszakváltást, még annak ellenére is, hogy néhány törpe- és kamupárt is elindul.

„A demokráciához ez hozzátartozik, de az is, hogy én, mint az összefogás egyik vezetője és egyben egyéni jelöltje elmondjam, hogy ebben a politikai klímában és környezetben bizony csak akkor lesz kormányváltás, hogyha odaírják az X-et, ahova kell, és nem mennek ki szavazatok. Tehát ha az együttműködésre, a 6 párt közös listájára és jelöltjeire adják le a szavazatot, akkor lesz kormányváltás” – emelte ki.

Megerősítette, az egyéni jelöltek, a miniszterelnök-jelölt és a programalkotás után jövő péntekig már csak a közös lista utolsó hat, azaz a 43-47. helyéről kell megegyezniük az Egységben Magyarországért pártjainak, a vezető helyeket már ismerik a választók, úgyhogy ez már csak egy utolsó simítás. „Aki váltani akar, az ma le tudja adni a szavazatát és le tudja váltani a Fideszt. Négy éve 52,6%-a a választóknak Orbán ellen szavazott, csak akkor még nem voltunk egységesek. Most azok vagyunk!”  – jelentette be.

Végül kérdésre arról beszélt, hogy az Egységben Magyarországért programja szerint mit kell tenni az oktatás és a pedagógusok áldatlan helyzetének rendbetételéért. „Azt, amit például miniszterelnök-jelölt úr, Márki-Zay Péter elmondott tegnap a beszédében, hogy kell egy azonnali, egyszeri, nagy béremelés és utána négy év alatt még kell ehhez tenni” – mondta.

Az MSZP társelnöke hozzátette, ugyanakkor az iskolák modernizálását, a tanszabadság visszaállítását is szükséges lépéseknek tartják a helyzet teljes rendezésében. Elmondta, az Egységben Magyarországért programjának központi elemei az oktatás, az egészségügy, a szociális szféra és a rendészet rendbetétele, már csak azért is, mert az ezekkel kapcsolatos intézkedések biztosítják azt, hogy április 3-tól az ország ismét elinduljon felfelé.

Kapcsolódó párttagok