mszp.hu | Belföld
2022. március 23. 15:40

Kunhalmi: Megerősítjük a jövedelmeket, megfékezzük az áremelkedést

Kunhalmi: Megerősítjük a jövedelmeket, megfékezzük az áremelkedést
A kampány hajrájában, Bécsben is tartott egy háromórás fórumot Kunhalmi Ágnes – egyebek mellett szóba került az EU-s közös energiabiztonság is.

A fórumon a putyini biztonságpolitikai fenyegetés megfékezése is a témák közt szerepelt – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje, kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Orbán megbízhatatlan: (…) az Oroszországgal kapcsolatos nyugati szankciókat előbb nem támogatta, most meg elfogadta, hiszen ez a dolga. (…) Természetesen kritizáltam azt is, hogy Orbán az ellenzékről is hazudik, jóllehet megszavazta az ellenzék azt a politikai nyilatkozatot, amit a Fidesz nyújtott be az Országgyűlésnek a békéről, hogy nem lesz katona, nem lesz fegyver és segítünk a menekülteknek. (…) Ezt az országban nem tudják, mert eltitkolja Orbán… és akkor még mi vagyunk a „háborúpártiak”…” – idézte fel Kunhalmi.

„Elmondtam azt is, hogy Magyarország energiafüggőségét csökkenteni kell. (…) Nekünk egy olyan stabil energiauniót kell építenünk együtt az Európai Unióval, ami biztosítja Magyarországon a gázt" – jelentette be.

A szocialista politikus elmondta, ezzel szemben áll a hazug fideszes propaganda, amely az Egységben Magyarországért programjának minden pontjáról az ellenkezőjét állítja, így például arról, hogy az ellenzék elvenné a rezsicsökkentést, vagy éppen a 13. havi nyugdíjat. „Ezt mi, szocialisták vezettük be, és azért nem tudtuk tovább folyósítani, mert leváltottak bennünket. (…) Mi 22 heti 13. havit fizettünk ki, Orbán most csak 5-öt, hol a kettő közötti 17 heti? (…) A svájci indexálás elvételével több százezer forintot vett ki minden nyugdíjas zsebéből, ezt is vissza fogjuk állítani” – húzta alá.

A háború témájára visszatérve, az MSZP társelnöke hangsúlyozta, Orbán Viktor nem „békegalamb” hanem inkább „szélkakas” ebben az ügyben, akiben nem lehet bízni. Leszögezte, Magyarországot háború esetén a NATO védené meg, a háború negatív gazdasági hatásaitól pedig a mostani ellenzék.

Felidézte, az április 3-ai kormányváltás után az Egységben Magyarországért új kormányának programjában szerepel a nyugdíjemelés, a béremelés, a minimálbér adómentessége, az alapvető élelmiszerek áfa-csökkentése, a pedagógusok, az egészségügyi szakdolgozók és a rendészeti- és a szociális ágazatban dolgozók béremelése is. „Sok olyan intézkedést fogunk bevezetni, ami a létbiztonságában fogja megerősíteni a magyarokat” – az Egységben Magyarországért Budapest 15. országos egyéni választókerületében újrázó képviselőjelöltje.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok