mszp.hu
2019. június 20. 17:39

Kúriai döntés: kegyelemdöfés a devizaadósoknak

A Kúria mai döntése meg akarja adni a devizahiteles perekben a kegyelemdöfést, mivel a testület cinikusan úgy döntött, hogy az árfolyamváltozást egyetlen szakértőnek, kereskedelmi banknak sem kellett előre látnia, viszont az adósnak igen.
A Kúria döntése értelmében az adós szerződését egy olyan forintalapú hitelre lehet átalakítani, amilyet nem akart felvenni és amihez a felvételekor nem volt elegendő jövedelme. A Kúria döntése ellentmond a korábbi döntéseinek és nyilatkozatainak és az európai fogyasztóvédelmi jognak és az Európai Bíróság döntéseinek.

A Kúria döntése valójában azt mondja ki, hogy devizaadós Magyarországon nem nyerhet a bíróságon. Azért nem, mert Orbán megállapodott a bankrendszerrel, hogy semmilyen hátrány nem éri a bankokat, és nem gördít akadályokat magyar családok százainak kilakoltatásával szemben.

Követeljük, hogy azonnal állítsák le a végrehajtásokat, mondja fel a kormány az EBRD-vel kötött paktumot, álljon a magyar családok mellé és legyen új banki elszámoltatás.

MSZP

Bővebb információ: Szakács László, az MSZP elnökhelyettese és Mesterházy Attila, országgyűlési képviselő és Szabó József, a Hiteles Mozgalom vezetője