A kőbányai polgármester kutyába sem veszi a választókat

A kőbányai polgármester kutyába sem veszi a választókat
Ebben a hónapban életbe lépett a felháborító, kutyákat kitiltó rendelet Kőbányán. Ez nem csupán durva beavatkozás a gazdik és a kutyák életébe, ami több tízezer kőbányai családot érint, de az eleve betarthatatlan szabályokat megszegők akár 200 ezer forintos büntetést is kaphatnak.

Kőbányán a civilek, miközben minden szabályt betartottak, keresték a polgármesterrel való egyeztetés lehetőségét, de süket fülekre találtak. Észérvek helyett minden civil és az MSZP képviselője is csak gyanúsítgatást és gyalázkodást kapott válaszul.

Bekövetkezett, amitől tartottunk, és már nem csak kőbányai problémáról beszélünk. A hírek szerint ugyanis a kutyák „gettósítása” a Városligetben folytatódik, és állítólag egyre több helyen lehet majd számítani e súlyosan diszkriminatív intézkedés alkalmazására.

A polgármesternek kutya kötelessége meghallani a kőbányaiakat! Nem tilthatják ki a kutyákat a kőbányai parkokból! Tovább küzdünk azért Kőbányán, hogy a rendeletet helyezzék hatályon kívül, és hogy ne állíthassák szembe egymással a kutyásokat a többiekkel, a polgármester pedig ne dönthessen több tízezer család életéről a megkérdezésük nélkül.

Demeter Márta
országgyűlési képviselő

Burány Sándor
országgyűlési képviselő

Somlyódy Csaba
önkormányzati képviselő
az MSZP Kőbányai Szervezetének elnöke