Kutyavilág

Felháborító, hogy Balogh József függetlenként folytathatja képviselői munkáját. Megdöbbentő, hogy a nagyobbik kormánypárt nem követeli meg, hogy Balogh brutális cselekedete után váljon meg parlamenti és párttisztségeitől, a Fidesz választmányának alelnöki posztjától, és lemondjon fülöpházi polgármesteri tisztségéről is.

Sajnos a kormánypárti politikusok már eddig is megmutatták, hogyan gondolkodnak, beszélnek a családon belüli erőszakról. Emlékezetesek Varga István fideszes, és Karvalics Ottó KDNP-s képviselők múlt ősszel elhangzott mondatai. Akkor a nagy felháborodás nyomására Rogán Antal megígérte, hogy a parlament foglalkozik a családon belüli erőszak kérdésével és az önálló tényállásként szerepel majd a Btk-ban. Az ígéret, azóta is csak ígéret maradt! A cinikus kormánypárt még csak napirendre sem vette az MSZP javaslatát, amely átfogó megoldást jelentene.

Hány tragédiának kell bekövetkezni, hogy jobb belátásra térjen a kormány és a probléma súlyának megfelelően foglalkozzon a családon belüli erőszakkal?

A család szentségét állandóan hangoztató KDNP mindeközben hallgat. Nem szólalt meg Balogh József ügyében sem.

A hallgatás beleegyezés?

Az MSZP felszólítja Balogh Józsefet, hogy mondjon le minden közéleti tisztségéről, mert méltatlanná vált a köz szolgálatára. Amennyiben ezt nem teszi meg, Orbán Viktor pártelnök bírja távozásra a képviselőt!

Kormos Kata
Szóvivő