mszp.hu | Belföld | L. Simon közmédia függetlensége
2014. október 30. 17:44

L. Simon László azonnal tűnjön el a politikai közéletből!

L. Simon László államtitkár ma a független magyar sajtó megsemmisítéséről beszélt és ezzel kiiratkozott a demokraták köréből. Ezért azonnal le kell mondania és ki kell vonulnia a közéletből!

Ha L. Simon László demokrata lenne, tudhatná, hogy a sajtó feladata a hatalom ellenőrzése a nyilvánosság erejével. A legsötétebb diktatúrák szellemiségét idézi meg az a kormányzat, amely a sajtó munkáját kényelmetlennek tartja, s meg akarja mondani, hogy mi jelenhet meg róla, és mi nem.

A mindenkori hatalom nem szelektálhat aszerint a médiumok között, hogy az egyiket hagyja dolgozni, a másikat pedig nem. Egyetlen kormány sem teheti meg, hogy anyagi vagy jogi eszközökkel beavatkozik a független sajtó munkájába.  A kormánynak a sajtószabadság biztosításán kívül semmilyen dolga nincs a sajtóval!

Az internetadó felvetése, majd L. Simon László szavai bebizonyították, hogy a Fidesz-KDNP-kormányzat a sajtószabadság és a nyilvánosság totális megszüntetésére törekszik. Ez ellen minden demokratának tiltakoznia kell!

Gőgös Zoltán,
az MSZP elnökhelyettese