2012. április 06. 11:31

(L)ex-Schmitt

Az MSZP felszólítja Schmitt Pált, hogy ne csak az államfői tisztségéről mondjon le, hanem arról az évi legalább 25 millió forintról is, amely egy jól irányzott aláírásnak hála, január óta „megilleti”!

Schmitt Pál plágiumbotránya már eddig is túl sokba került az országnak. A lopott disszertációja miatt végül távozni kényszerült „álamfő” kötelessége azonban nem csak a legfőbb közjogi tisztség feddhetetlenségének tiszteletben tartására, hanem az azzal járó anyagi kiváltságokra is kiterjed.

Schmitt Pálnak hivatali idején sajnos nem sikerült kifejeznie a nemzet egységét. Mint Orbán Viktor hű tollforgatója vonul be a történelembe, miután a Fidesz-KDNP kétharmados törvénygyárának minden jogalkotási selejtjét ellátta a kézjegyével. Lemondása – amely így kevésbé az ő személyes kudarca, mint az országot romboló Orbán Viktoré - a közérdek győzelme a magánérdek fölött.

A közérdek azonban azt is megkívánja, hogy a tisztségükre nem érdemes és emiatt távozó közjogi méltóságok ne csak a széküktől legyenek kénytelenek megválni, hanem a hivatalukkal összefüggő anyagi juttatásoktól is.

Ezért az MSZP felszólítja Schmitt Pált, hogy ne csak az államfői tisztségéről mondjon le, hanem arról az évi legalább 25 millió forintról is, amely egy jól irányzott aláírásnak hála, január óta elvileg élete végéig „jár” neki!