Lakájmédiára van pénz, az út szélén hagyott magyar munkavállalókra nincs

Lakájmédiára van pénz, az út szélén hagyott magyar munkavállalókra nincs
A bíróság segítségével lassan, de biztosan fény derül a csillagászati fizetésekre a kormány hazug propagandagépezetében, miközben a szociális dolgozók, a tanárok és a semmilyen ellátást nem kapó álláskeresők családjai éheznek.

Hosszú perek árán, de sorra derül ki, milyen irgalmatlan összegeket költ a kormány a közmédiára, amely következetesen és bizonyítottan hírt hamisít.

„Egyre többet költ a kormány a közmédiára, amelynek egyik vezetőjéről a bíróság már kimondta, hogy hírhamisító, illetve amelynek hírolvasói pártosan kommentálhatják a híreket. A pereskedések során most már sikerült az is, hogy a közmédia egy hírolvasója például 1,7 millió forintért szórja a propagandát” – közölte Komjáti Imre, az MSZP elnökhelyettese hétfői online sajtótájékoztatóján a párt Facebook oldalán.

„Nem állunk meg, megyünk tovább és megszerezzük a többi adatot is, hiszen itt most a közmédiáról van szó, amelyet valamennyiünk pénzéből tartanak fent” – mondta Komjáthi, biztosítva a munkavállalókat arról, hogy érdekükben a párt tovább viszi a jogi küzdelmet.

„A kormány érdekeit kiszolgálók körében röpködnek a milliós fizetések: igaz ez a propagandagyárra, de igaz ez az államtitkárokra is, aki 35%-os béremelést kaptak idén. Mindeközben a tanárok 5-6 éves gyakorlattal 140-150 ezer forintot keresnek, a szociális dolgozók 80%-a pedig mindösszesen a garantált bérminimumot kapja” – hívta fel a figyelmet a döbbenetes eltérésekre.

Kiemelte, 300.000 ember munka nélkül van és a felük, azaz 150.000 ember, semmilyen ellátást vagy támogatást nem kap már az államtól. „3 hónap után magukra hagyta őket a kormány” – emlékeztett a szocialista politikus.

„Ezért felhívnánk a figyelmét Parragh Lászlónak, a nagyvárosi multimilliomos nagyvállalkozónak, hogy adjon olyan tanácsot Orbán Viktornak, hogy 9 hónapig járjon az álláskeresési támogatás, és ennek minimum összege nettó 100.000 forint legyen. Ha már egyszer tanácsot ad, akkor olyan tanácsot adjon, amellyel nem okoz másoknak károkat, viszont segíti a bajba jutott embereket” – szólította fel az MSZP elnökhelyettese az önkormányzatok kivéreztetésére buzdító kormányzati tanácsadót.

Kapcsolódó párttagok