Lamperth Mónika ismét az USLRRE alelnöke

Az Európai Szocialisták Helyi és Regionális Önkormányzati Képviselőinek Szövetsége (USLRRE) ma konferenciát tartott Berlinben Az önkormányzatok biztonságos finanszírozása címmel.

A konferencián tudósok, kutatók és gyakorló szakemberek, polgármesterek és képviselők mutatták be saját országuk gyakorlatát és elemezték az európai folyamatokat. A hozzászólók megerősítették: az önkormányzatok fontos feladata a szociális biztonság javítása.
Az MSZP-t Lamperth Mónika, országgyűlési képviselő és Bihary Gábor budapesti önkormányzati képviselő, a Régiók Bizottságának tagja képviselte. A nagyvárosok finanszírozásáról szóló kerekasztal-beszélgetésen Bihary Gábor bemutatta Tarlós István és a Fidesz budapestellenes önkormányzati politikáját.

A résztvevők nyilatkozatot fogadtak el az önkormányzatok biztonságos finanszírozásáról, cselekvésre képes helyi önkormányzatok nélkül egyetlen állam sem tud sikeresen szembenézni a társadalmi és gazdasági problémákkal. Az önkormányzatok a szolidáris, polgárközeli Európa helyi bázisai. Mivel a gazdasági válság következményei elsősorban helyben érezhetők, az európai szociáldemokrata önkormányzati politikusok az önkormányzati finanszírozás gyors és alapvető javítását szorgalmazzák.

A konferenciát követő tisztújító közgyűlésen az USLRRE alelnökének újraválasztották Lamperth Mónikát, az elnökség tagjának Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettest, póttagoknak Bihary Gábort és Füvesi Sándor orosházi önkormányzati képviselőt.