mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. október 26. 15:10

Lassan a kenyér ára is felzárkózik az 500 forintos üzemanyagárakhoz - csökkenteni kell az élelmiszerek áfáját!

Lassan, de biztosan felzárkózik a kenyér ára az 500 forintos üzemanyagárakhoz, ugyanis a kenyérért már 400 forintnál is többet kell fizetni az üzletekben és még mindig nincs vége a drágulásnak, mert tovább emelkedik a búza, a liszt és az egyéb sütőipari alapanyagok ára.

Kilencéves csúcsra ért az infláció, drasztikusan emelkednek az élelmiszerárak, újabb és újabb rekordokat döntenek az üzemanyagárak, a forint árfolyama pedig mélyrepülésben van. Ez a magyar valóság, azonban a Fidesz ilyen körülmények között is csak egy dolgot tesz: továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal.

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért azt követeljük, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze 5 százalék legyen!

A kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy adócsökkentéssel olcsóbbá tegye az élelmiszereket! A mostani brutális drágaság idején a Fidesz nem nyerészkedhet az egyre nehezebben élő magyar embereken! Azonban ismerjük a Fideszt, ezért a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát az élelmiszerárak csökkentésére.

MSZP
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke